Развитие по сагата със „Златен век“. Строителят на небостъргача заплаши

...
Развитие по сагата със „Златен век“. Строителят на небостъргача заплаши
Коментари Харесай

Сагата „Златен век“: „Артекс“ и протестиращи на среща в МРРБ

Развитие по сагата със „ Златен век “. Строителят на небостъргача заплаши с иск против страната в Страсбург, в случай че градежът още веднъж бъде спрян.

Днес от гражданския инициативния комитет „ Лозенец “ още веднъж настояха за това на среща в районното министерство.

Седмица, откакто съдът се произнесе дали строителството на небостъргача може да продължи, строителят се обърна към медиите. Мястото, от което го направи, беше самият градеж, а опция за журналистически въпроси нямаше.

„ Съдът постанови, че разрешението за градеж е годно минимум до 19 ноември 2022 година Ново прекъсване на градежа би било само и единствено демонстрация на административен произвол и цялостно неуважение на правилата на правовата страна “, съобщи арх. Пламен Мирянов.

От инициативния комитет не престават да упорстват обаче, че разрешението за градеж е изтекло. Според тях Върховният административен съд не се е произнесъл по този въпрос, а е разгледал заповедта на ДНСК единствено за отклонения от плана

„ Възлагаме огромна вяра на новото управление на Министерството на районното развиване и благоустройството да извърши своите отговорности по закон, да отбрани публичния интерес и да се произнесе дали строителното позволение е изтекло или не “, упорства Никола Вапцаров.

В срещата в районното министерство присъединяване взеха и от „ Артекс “. От компанията обявиха, че са били превърнати в цел на интриги сред политически сили и игри на „ избрани претенденти за Народното събрание “.

Строителството на постройката бе спряно през март 2019 година след началото на абсурда „ Апартаментгейт “.

Делото мина през четири правосъдни състава. Дни след решението, началникът на ДНСК Иван Несторов се отдръпна от поста – неразбираемо за какво.

Запитването от bTV – дали районното министерство и строителният контрол ще подхващат дейности след анулацията на заповедта им, остана без отговор. От Столичната община също не дадоха отговор по какъв начин ще се оправят с бъдещите инфраструктурни проблеми, пред които са изправени жителите на региона.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР