Развитие на свободната игра на открито и изнасяне на част

...
Развитие на свободната игра на открито и изнасяне на част
Коментари Харесай

Повече игри и образователни дейности на открито в проект Календар на здравето в 30 столични детски градини

Развитие на свободната игра навън и изнасяне на част от просветителния развой, както в дворовете на детските градини, по този начин и в паркове, музеи и галерии са главните цели на програмата " Календар на здравето ". В нея са включени 30 пилотни детски градини с общо 4000 деца от всички столични региони. Докладът за програмата „ Календар на здравето “ с вносители общинските съвет Малина Едрева и Борислав Иванов бе утвърден на съвещанието на Комисията по обучение и просвета на СОС.

" Според последната статистика на СЗО, децата в България под 5-годишна възраст попадат в топ 5 по затлъстяване в Европа. Основната причина за това е неналичието на задоволително придвижване или прекомерно късото време, прекарано в игри навън " – това е посочено като съществена причина за създаване на програмата. Вносителите на предлагането показват, че във всяка европейска страна е процедура ежедневното извеждане на децата навън през всички сезони. В резултат на това децата са с по-добър имунитет, по-активни са и в това време по-спокойни и съсредоточени в образователните занимания и действия. Предвидените средства по програмата са в размер на 72 000 лева " Календар на здравето " би трябвало да бъде утвърден и на идното съвещание на Столичния общински съвет.
Столичният общински съвет ще гласоподава създаване на фотоволтаична система в ДКЦ 22
Общинският Диагностично-консултативен център №22 да построи лична фотоволтаична система - това предложение на общинските съветници...

Още от СОФИЯ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР