Развили сме култ към читота. След вековете на дизинтерия, чума

...
Развили сме култ към читота. След вековете на дизинтерия, чума
Коментари Харесай

Винаги четете малките букви

Развили сме фетиш към читота. След вековете на дизинтерия, чума и мрачни домове, в които е миришело господ знае на квко, днешните ни къщи са същински парадайс.

От тоалетната мирише на океан, в кухнята витае мирис на прясно окосена трева, а облеклата ни са искрящо бели с двуфазни и трифазни перилни препарати.

Разбира се, микробите са изтребени до крайник, горките, само че по-важно е, че печката е толкоз чиста, че човек може да се огледа в нея.

 препарати Thinkstock

Така настояват огромните надписи на огромните опаковки почистващи препарати и козметика за дома.

С дребен шрифт обаче написа друго: Вредно за водните организми с дългогодишен резултат.

С други думи – препаратите ни за разчистване убиват рибите, тровят водата, покачват киселинността ѝ и океаните стопират да акумулират топлината от въздуха.

А почине ли живота в океаните, няма да има никакво значение дали ние чиста тоалетната, или не, тъй като нас няма да ни има.

Разбира се, не сме обречени (все още), стига всяка edna нас да остане една секунда повече пред щанда с перилни препарати, с цел да прочетем етикетите по-внимателно.

 препарати Thinkstock

Ако видите обърнала стомах рибка, продуктът е рисков за водните организми. И изливайки го в канала, го пращате право на рибите, в същото това море, в което толкоз обичаме да се къпем през лятото...

 препарати Thinkstock

А в случай че си мислите „ Е, какво пък, нали поставям малко “, си спомнете, че същото си го споделят в този миг още към милиард домакини по целия свят…

 препарати Thinkstock

Взимаме планетата назаем от децата си. Представете си в какво положение ще им я оставим, в случай че не стартираме да се променяме още днес…
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР