Развълнувани сме да споделим, че днес се открива 22-рият София

...
Развълнувани сме да споделим, че днес се открива 22-рият София
Коментари Харесай

10 шедьовъра на София Фим Фест 2018, които не трябва да пропускате


Развълнувани сме да споделим, че през днешния ден се открива 22-рият София Филм Фест. Не крием, че едвам дочакахме началото му и по тази причина ви представяме главните виновниците за нашето неспокойствие.
Actualno.com подбра 10 шедьовъра на София Фим Фест 2018, които не би трябвало никога да пропускате!
Ето ги и тях!

Най-новият филм на режисьора Шон Бейкър , прочут като създател на разнообразни самостоятелни кино планове, е " Проектът Флорида " с неповторимия Уилям Дефо . Дефо получи за ролята си номинация за " Оскар " за Най-добър артист в поддържаща роля.
Сценарият е дело на режисьора в съавторство с Крис Бъргок. Историята следва неповторимата шестгодишна Муни и нейната тайфа приятелчета, чиято лятна почивка е изпълнена с детски чудеса и завършения във време, когато възрастните в близост претърпяват много житейски компликации.

" Проектът Флорида " ( " The Florida Project " ) стартира като звънец за пробуждане в летен лагер и е може би най-увлекателното кино начало в тазгодишната стратегия на Кан ", написа Емили Йошида за " New Your Magazine (Vulture) ".
Кога можете да гледате " Проектът Флорида " - ТУК!


Емблемата на международното без значение кино Вим Вендерс се завръща в София съвсем 10 години след представянето на кино лентата си " Снимки в Палермо " пред българската аудитория. Президентът на Европейската кино академия ще показа амбициозния си план " Потапяне ", филмът, който откри 65-тия кино фестивал в Сан Себастиан.
В основните функции ще забележим извънредно нашумялата в последните години Алисия Викандер и Джеймс Макавой .

" Потапяне " е филм за любовта, за природата, за чисто човешките усеща, за смисъла на живота, за увеличаващия се дефицит на естествени запаси и конфикта сред Запада и радикалния ислямски тероризъм.
Кога можете да гледате " Потапяне " - ТУК!


Ролята на американската фигуристка Тоня Хардинг донесе на актрисата Маро Роби номинация за " Оскар " за Най-добра женска роля. Абсолютно справедливо! Роби поразява всички с превъплъщението си в изпълнената с хъс и сила Хардинг. Алисън Джени пък завоюва " Златен глобус " за поддържаща роля.
Лентата на режисьора Крейг Гилеспи споделя за един от най-сензационните кавги в историята на спорта. Въпреки че Хардинг е първата американка, която съумява да направи троен аксел по време на съревнование, кариерата ѝ е белязана от глупавата и неприятно готова офанзива от състезателката Нанси Кериган.

Кога можете да гледате " Аз, Тоня " - ТУК!

Няма по какъв начин да не включим в класацията и " Златната мечка " на 68-ия кино фестивал " Берлинаре ", а точно " Не ме докосвай " ( " Touch Me Not " ). Една ли има някой, който не схванал хубава вест, само че в случай че инцидентно не сте, с горделивост ви оповестяваме, че филмът на румънската режисьорка Адина Пинтилие е копродукция със съществено българско присъединяване. В него вземат участие актьорите Ирмена Чичикова и Георги Налджиев, а продуцент от българска страна е Мартичка Божилова.
Можете да гледате " Не ме докосвай " на 14 март в кино " Одеон " от 21.00 часа.


Най-новият шедьовър на гениалния Фатих Акин , за жалост не съумя да се пребори за " Оскар ", само че пък справедливо получи по-рано " Златен Глобус " за най-хубав чуждоезичен филм на 2017. В него ще се насладим на играта на Даян Крюгер .
" Това е филм за фамилията и справедливостта и какъв брой друго могат да се интерпретират тези две понятия. В същото време " Без благосклонност " е трилър, който се пробва да опише философска история по забавен метод ", споделя Фатих Акин за лентата. Режисьорът споделя още, че " Без благосклонност " е извънредно персонален филм и ксенофобските офанзиви против него са го предиздвикали да се захване с подобен сюжет. " Това е моят самобитен ответен удар на безумието, на което сме очевидци ", споделя Акин.

Кога можете да гледате " Без благосклонност " - ТУК!


Животът на известния и мистериозен Пабло Ескобар е желана тематика за писатели, режисьори и телевизионни продуценти. Във кино лентата на испанския режисьор Фернандо Леон де Араноа " Да обичаш Пабло ", основан на книгата на дългогодишната държанка на Ескобар Вирджиния Валехо, виждаме възхода и падението на наркобоса от позиция на жена, която е обвързана интимно с него.
В основните функции ще забележим Хариер Бардем и Пенелопе Крус , които с изключение на в живота, съвършено си пасват и на снимачната площадка. Постпродукцията на " Да обичаш Пабло ", както и част от фотосите са осъществени в България. Една извънредно комплицирана за снимане сцена е снимана точно у нас - приземяване на същински аероплан, като част от каскада във кино лентата.

Кога можете да гледате " Да обичаш Пабло " - ТУК!
( " Phantom Thread " )
Режисьорът Пол Томас Андерсън несъмнено е от майсторите на огромното кино, пред които се покланяме. Той хвърля ръкавицата към публиката с най-новото си произведение " Невидима нишка ". Филмът получи шест самопризнания за майсторство, измежду които номинация за " Оскар " за Най-добър режисьор.
Действието се развива в следвоенен Лондон през 50-те години. Известният шивач Рейнолдс Уудкок и сестра му Сирил са в центъра на английската мода и обличат кралски особи, кино звезди, богати наследнички, бохеми. Жените идват и си отиват от живота на Уудкок, дарявайки известния ерген с ентусиазъм и приятна компания. До момента, в който не се среща с младата и своенравна Алма...

Кога можете да гледате " Невидима нишка " - ТУК!

" Търсач на удоволствия " е прякорът на остарелия кемпер, с който Ела и Джон Спенсър са ходили на отмора с децата си през 70-те години. Една лятна заран, обезверено искащи да избягат от медицински грижи, които ще ги разделят вечно, двамата шокират децата си, качвайки се в остарялото транспортно средство и хващайки пътя към Кий Уест в търсене на ново премеждие.
В основните функции ще забележим именитите Хелън Мирън и Доналд Съдърланд.
" Никога не съм очаквал, че ще дирижирам филм напълно в друга страна. Досега постоянно съм отказвал предлаганите ми американски планове. Но ме убедиха най-малко да опитам да напиша сюжет, а аз дадох обещание на продуцентите, че в случай че Хелън Мирън и Доналд Съдърланд се съгласят да играят Ела и Джон, ще направя кино лентата ", споделя режисьорът Паоло Вирдзи .

Кога можете да гледате " Търсач на удоволствия " - ТУК!


Филмът на Франсоа Озон споделя за Клое - красива млада дама, която се намира в сложен миг от живота си. Тя потегля на сеанси при привлекателния и тайнствен психолог Пол. Платените им диалози водят до неизбежна връзка и няколко месеца по-късно Клое е влюбена и живее с новия си сътрудник.

Кога можете да гледате " Другият ухажор " - ТУК!
( " Loveless " )
Андрей Звягинцев e същински виртуоз в света на киното. Трябва да си кьорав, с цел да не прозреш неговия извънреден гений. Той е един от най-ярките модерни съветски режисьори и горещо предлагаме най-новия му план " Нелюбов ". Филмът бе едно от предложенията за задграничен " Оскар " тази година.

Кога можете да гледате " Нелюбов " - ТУК!
Не пропускайте и българските филми на София Филм Фест 2018!









Етикети:
Предишна Случайна вест ОЩЕ ОТ Кино  Режисьорът Роман Балаян дойде на специфична аудиенция у нас Режисьорът Роман Балаян дойде на специфична аудиенция у нас  Режисьорът Роман Балаян дойде на специфична аудиенция у нас Режисьорът Роман Балаян дойде на специфична аудиенция у нас  Филми на спортна тема на София Филм Фест 2018 Филми на спортна тема на София Филм Фест 2018  Футболният еквивалент на олимпийския огън The Ball ще мине през България Футболният еквивалент на олимпийския огън The Ball ще мине през България  Легендата Роман Балаян с Наградата на София за своя принос към киното Легендата Роман Балаян с Наградата на София за своя принос към киното Интервю Още Кметът на Банско: Изпълнили сме приходната част на бюджета с 99%
Извън тематиката с концесията на ски зоната в Банско, Общия устр...
Кметът на Банско: Кауза при еколозите за парк " Пирин " ли? Тъпа уп Смолян и още 9 града откриват хранителна банка за небогати Оцелял в Сирия съветски наемник: Съществуваме, с цел да може да отхвърлят Теодор Ушев: Изкуството би трябвало да има резултата на граната " Молотов " коментара 0 Коментара Кафене добави коментар добави коментар Име: Всички Мъж Жена Защита: Избери типаж  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Избери страст  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Стари аватари  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Вашият коментар Затвори Коментирай
Екипът на actualno.com ви благодари, че употребявате кирилица за вашите мнения. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и персонални нападки, или обиди на расова, полова, етническа или верска основа, той ще бъде заличен от модератора на уеб страницата.
Най-стари Най-нови Най- Най- НАЙ-СПОДЕЛЯНИ  missing image Важен акционер в ЧЕЗ събира поддръжка сре...
Михал Шнобр, един от най-влиятелните миноритарни акционери в ЧЕЗ, се разгласи твърдо срещу продажбата на българския бизнес на компанията...
Млада жена е убита от приятеля си в София Правителството отдръпва Истанбулската конве... Управляващите уголемяват рамките на неиз... Парламентът отряза Българска социалистическа партия за референдум за Ис... НАЙ-ЧЕТЕНИ  missing image Дневен хороскоп за 7 март
Овен През този ден не правете взаимни отстъпки с бизнес сътрудниците си. Не забравяйте, че общите старания ще допринесат и за вашите изгоди. Те...
Главата на съветската черква назидателно се к... Новото оръжие на Путин е предизвикало странни... Руски боен аероплан се разруши в Сирия Ето по какъв начин всяка зодия притегля любовта НАЙ-КОМЕНТИРАНИ  missing image Симеонов похвали Борисов за ЧЕЗ, изкара...
Вицепремиерът Валери Симеонов похвали министър-председателя Бойко Борисов за решението държавното присъединяване в договорката с ЧЕЗ да бъде 34%....
Прокуратурата: Д-р Димитров е изстрелял ця... Върбакова се хвали от Чехия: Парите за ЧЕЗ... Все още не е ясно чия е виновността за случай... Българска социалистическа партия поддържа митинг с искане за оставката...  www.expert.bg  Нова Зеландия е страната с най-хубави условия за дамите бизнесмени Нова Зеландия е страната с най-хубави ус...  Промяна в персоналните документи от 2019 година Промяна в персоналните документи от 2019 година  Министерски съвет утвърди ограничения за повишение на заетостта измежду дамите Министерски съвет утвърди ограничения за повишение на претовареност...  Градим дружно с Катар инфраструктура за доставки на газ Градим дружно с Катар инфраструктура за...  www.iwoman.bg  Каква другарка си съгласно сезона, в който си родена Каква другарка си съгласно сезона, в койт...  Жените от тези 3 зодии са най-ужасните свекърви Жените от тези 3 зодии са най-ужасните с...  Мамо, обичам те такава, каквато си Мамо, обичам те такава, каквато си  Усещам неговото наличие във въздуха Усещам неговото наличие във въздуха  http://www.sportlive.bg  ВИДЕО+СНИМКИ: Григор яхна и обузда мощно ламборгини ВИДЕО+СНИМКИ: Григор яхна и обузда мощно...  Дунав (Русе): Играчи на ЦСКА ритаха Шопов, откакто Чорбаджийски го смъкна с удари Дунав (Русе): Играчи на ЦСКА ритаха Шопо...  Ариго Саки: ПСЖ е единствено група играчи, концепцията не се купува Ариго Саки: ПСЖ е единствено група играчи, иде...  Роналдо задмина Гигс по брой мачове в ШЛ, пред него са единствено двама Роналдо задмина Гигс по брой мачове в ШЛ... Интервю Още Кметът на Банско: Изпълнили сме приходната част на бюджета с 99%
Извън тематиката с концесията на ски зоната в Банско, Общия устр...
Кметът на Банско: Кауза при еколозите за парк " Пирин " ли? Тъпа уп Смолян и още 9 града откриват хранителна банка за небогати Оцелял в Сирия съветски наемник: Съществуваме, с цел да може да отхвърлят Теодор Ушев: Изкуството би трябвало да има резултата на граната " Молотов " Нови Най-четени Най-коментирани 10 шедьовъра на София Фим Фест 2018, които не би трябвало да пропускате... 48 0 Кметът на Банско: Изпълнили сме приходната част на бюджета с 99%... 58 0 Арестуваха 16-годишна, обвинена в ликвидиране на бебето си... 65 0 Приет е Правилник за устройството и функционалностите на Инспектората по облик... 74
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР