Развълнувана жена посети днес пазарджишкото ОУ Проф. Иван Батаклиев за

...
Развълнувана жена посети днес пазарджишкото ОУ Проф. Иван Батаклиев за
Коментари Харесай

Седмокласник намери портмоне с 200 лв. и го върна

Развълнувана жена посети през днешния ден пазарджишкото ОУ " Проф. Иван Батаклиев " с цел да изкаже своята голяма признателност към един седмокласник, който с постъпката си я е развълнувал от все сърце и е вдъхнал в нея убеденост, че пораства потомство от положителни и на първо място почтени бъдещи жители.

Илиян Петков е единствено на 13 годинии, а вторник е един от най-натоварените му дни с цели 7 образователни часа. Те свършват към този момент по мрачно. На път за дома си, към 19 часа, Илиян намира дамско портмоне на тротоара. Взема го и се прибира напряко вкъщи. Когато с майка му отварят портмонето, в него откриват персонални документи и огромна сума пари, над 200 лв.. Веднага потеглят към адреса, записан в персоналната карта и намират собственичката на изгубеното портмоне.

Жената в първия миг останала изумена. Прибирайки се у дома след работа и пазар, собственичката на портмонето и документите даже не била схванала, че ги е изгубила. Преди това е била на пазар за Никулденски шаран и е изпуснала портмонето си на излизане от магадина. А вътре е била част от заплатата на дамата.

Съучениците на Илиян бързо схванаха за случилото се. Оказа се, че на негово място множеството от тях биха постъпили по същия метод. Класната ръководителка Анна Александрова остана удовлетворена от зрелостта на своите ученици.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР