Общо 860 деца от 12 детски градини в Пазарджик ще

...
Общо 860 деца от 12 детски градини в Пазарджик ще
Коментари Харесай

Празникът „Пролетна магия“ в Пазарджик ще събере повече от 800 деца

Общо 860 деца от 12 детски градини в Пазарджик ще се включат в 13-ото издание на фестивала на детското художествено творчество „ Пролетна магия “, проведен от Община Пазарджик и Общински детски комплекс – Пазарджик. Това оповестиха от Община Пазарджик. 

Събитието ще се организира на 28 и 29 май на  площад ”Константин Величков “. Участниците ще бъдат разграничени в две възрастови групи и ще покажат своите артистични умения в четири раздела: национални и известни песни; български национални танци; модерни танци и мажоретни танци. Пазарджишката аудитория ще се радва на общо 43 осъществявания на дребните гении, оповестиха от пресцентъра на Общината.

На 28 май фестивалът ще стартира с национални и известни песни, модерни и мажоретни танци, а на 29 май ще продължи с български национални танци. Проявите са с начален час 17:30. 

Целта на фестивала е да се даде опция за изява на гения и креативния капацитет на децата от детските градини на територията на Община Пазарджик, с цел да се резервира и обогати тяхната музикална и танцова просвета, както и да се подтикват педагогическите фрагменти, които работят с децата, прибавиха от Община Пазарджик. 

Миналата седмица в града бе организирана друга самодейност, ориентирана към младите хора - „ Спортът на Пазарджик “. Събитието нямаше спортен темперамент, а задачата му беше да бъдат показани разнообразни спортове, към които да се насочат децата и младежите града. Участие в спортната самодейност взеха разнообразни клубове, измежду които по художествена гимнастика, карате, джудо, битка, фехтовка, спортни танци и брейкденс. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР