Разузнавателните служби на Турция и балканските страни работят в координация

...
Разузнавателните служби на Турция и балканските страни работят в координация
Коментари Харесай

Разследват сигнал за планиран атентат срещу Ердоган на Балканите

Разузнавателните служби на Турция и балканските страни работят в съгласуваност за следствие на изказвания да готвено нападение против президента на Турция Реджеп Ердоган, съобщи БГНЕС.

Преди предизборния протест по-късно през днешния ден в Сараево турската социална телевизия TRT заяви, базирайки се на информации от службите за сигурност, че покушението било готвено от група лица от турски генезис на Балканите.

Сигналът пристигнал от живеещи в Скопие турци, които са я предали на македонските разследващи служби, които пък са я дали на турското разузнаване. Не се показват никакви детайлности за възможното време или място на покушението.

Информацията се появи преди днешното еднодневно работно посещаване на Ердоган в Босна и Херцеговина, в границите на което той провежда в Сараево огромен протест преди предварителните президентски и парламентарни избори в Турция на 24 юни.

По време на визитата си Ердоган ще се срещне през днешния ден с Бакир Изетбегович, мюсюлманския член на тричленното групово босненското председателство (президентството).

Партията на демократическото деяние на Изетбегович се счита за близка то Партята на справедливостта и развиването на Ердоган, която съгласно босненски медии скоро ще открие посланичество в Босна, показва Агенция Франс Прес.

Преди митинга в Сараево, на който се чакат към 20 000 души, се появи група във Facebook, подкрепяща идването на Ердоган и казваща „ добре пристигнал на бранителя на мюсюлманите по света “.

Друга група от поданици на босненската столица в обществената мрежа обаче приканва жителите на Босна да се разгласят „ против митинга… и да кажат „ не “ на турската външна политика и нейната интервенция в политиката в Босна “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР