Разузнавателната общност в САЩ смята, че групировката Ислямска държава (ИД)

...
Разузнавателната общност в САЩ смята, че групировката Ислямска държава (ИД)
Коментари Харесай

Разузнаването на САЩ: Ислямска държава готви удар след шест месеца!

Разузнавателната общественост в Съединени американски щати счита, че групировката " Ислямска страна " (ИД) в Афганистан може да е в положение да извърши офанзива против Съединените щати след единствено шест месеца и има намерение да го направи.

Това сподели през вчерашния ден пред Конгреса върховен чиновник в Пентагона, представен от Ройтерс, съобщи Българска телеграфна агенция.

Колин Кал, заместник-министър на защитата по политическите въпроси, сподели, че към момента " не е ясно " дали талибаните, които са врагове на ИД, са способни дейно да се борят против екстремистката формация след изтеглянето на Съединени американски щати от Афганистан през август.

" Разузнавателната общественост сега счита, че както ИД, по този начин и " Ал Кайда " имат намерение да проведат външни интервенции, в това число срещу Съединените щати, само че сега нямат потенциала да го създадат ".

" Според нас ИД би могла да развие подобен потенциал в границите на шест до дванадесет месеца ", продължи той и добави, че това би лишило на Ал Каида " година или две ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР