Разузнаването на британското министерство на отбраната посвещава поредния си доклад

...
Разузнаването на британското министерство на отбраната посвещава поредния си доклад
Коментари Харесай

Британското разузнаване: Украинските войски уверено се придвижват към Херсон

Разузнаването на английското министерство на защитата посвещава следващия си отчет за обстановката в Украйна на развиването на събитията в Херсонска област, където окупационните управляващи, явно, се готвят за навлизането на украински войски в самия Херсон , оповестява Руската работа на Би Би Си.

Руските войски, които при започване на октомври отстъпиха на към 20 км северно в посока Херсон, се пробват да укрепят нова фронтова линия западно от село Милово.

В тези региони не престават тежките боеве, изключително на запад от фронтовата линия, където съветският фланг към този момент не е предпазен от река Ингулец заради сполучливото нахлуване на украинските сили. По-голямата част от съветските сили в този регион са недокомплектовани формирования на Въздушно-десантните войски (ВДВ).

През последните дни съветските окупационни управляващи явно са дали заповед за подготовка за евакуация на част от цивилните от Херсон. Вероятно те чакат боевете да се разпространят в самия град Херсон.

Припомняме, че във ранните часове на вторник бе задействана противовъздушната защита на града като в небето над Херсон са чути десетина детонации. Тогава нямаше информация за вреди и потърпевши на земята. В Херсон и Херсонска област работи и украинско съпротивително придвижване.

Херсон и региона бяха завладяни още в първите дни на съветската експанзия в Украйна. Херсонска и Запорожка области (само следената от Русия част), дружно с така наречен Донецка и Луганска национални републики, които бяха провъзгласени от проруските сепаратисти още през 2014 година и не са интернационално приети. 
 Британското разузнаване: Русия ще отбранява Херсон до последно
Британското разузнаване: Русия ще отбранява Херсон до последно

Там се трансферират нови части
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР