Разумното за страната е да се направи правителство. Най-силните аргументи

...
Разумното за страната е да се направи правителство. Най-силните аргументи
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Разумното за страната е да се направи правителство

Разумното за страната е да се направи държавно управление. Най-силните причини са обществени и стопански. Правителство е значимо и поради проекта за възобновяване и резистентност. Това съобщи пред ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.  

" Стабилно държавно управление е належащо и поради бъдещите години, приказвам за Плана за възобновяване и резистентност. Той в този момент е в едно много несигурно състояние, тъй като не е изпратен от досегашното държавно управление в досегашния му вид, а срокът изтича на 30 април. Това са доста значими неща за България в идващите десетилетия ", акцентира Нинова. 

Тя още веднъж очерта изискванията на Българска социалистическа партия, с цел да добави гласовете си към тези на протестната съпротива в Народното събрание. " Ревизия на ръководството на Бойко Борисов, социално-икономически ограничения за превъзмогване на рецесията, проектът за възобновяване и резистентност, промени в Изборния кодекс. Ние не предложихме промени в Изборния кодекс, имаме желание да го създадем сред първо и второ четене на предлагането на " ИТН ", добави Нинова.

Според нея страната ни не е подготвена за гласоподаване електронно гласоподаване или избор по пощата.  " Според нас, с цел да се пристъпи към такава смяна би трябвало първо да се изчистят описите от мъртви души. Така наречената дейна регистрация, за която ние се борим от години. Освен това, в случай че се вършат бързи избори, даже няма и време това да се реализира. Ние няма да подкрепим тези оферти ", сподели тя и добави, че прекомерно постоянно се сменят изборните правила и то постоянно доста малко време преди самите избори.

По думите на Корнелия Нинова Българска социалистическа партия е единствената партия, която по никакъв метод не е подкрепяла или договаряла помощ от ГЕРБ. " Ние сме достоверна съпротива ", сподели тя. 

Председателят на Българска социалистическа партия разяснява и думите на Бойко Борисов, че тя е комфортният водач на левицата за ГЕРБ. " Това е типичното за него двуличие и задкулисие. Явно приказва едно, само че прави друго. Този човек разруши много партии, наложи практиката да се купуват депутати от други партии. Но не съумя да го направи в Българска социалистическа партия ". 

Нинова акцентира, че връзките на Българска социалистическа партия с президента са били изкуствено хиперболизирани. " Какво ще реши президентът за трети мандат е в неговите пълномощия. Ние ще изчакаме... Третият мандат ще е тестване за който и да е ", сподели тя. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР