Разумно и отговорно поведение трябва да има и ротацията да

...
Разумно и отговорно поведение трябва да има и ротацията да
Коментари Харесай

Надежда Йорданова: Ротацията трябва да се случи при ясни и прозрачни условия

" Разумно и отговорно държание би трябвало да има и ротацията да се случи при ясни и транспарантни условия. Предходните 9 месеца демонстрираха ясно, че за ръководещото болшинство би трябвало да има механизъм за взимане на решения и да е ясно кой носи отговорност за предложенията и решенията ". Toва заяви депутатът от парламентарната група на ПП-ДБ и някогашен правосъден министър Надежда Йорданова.
По думите ѝ България би трябвало да бъде ръководена от постоянно държавно управление.
Йорданова добави, че диалозите за меморандума на ПП-ДБ за ротацията предстоят и чака да се случат. " Нямам никакви терзания, че диалози ще има ", сигурна е Йорданова в диалозите за меморандума за ротацията. Последните 9 месеца посочили, че е належащо би трябвало да има избрана обществена част и ясно изразени позиции.
Надежда Йорданова допълни, че меморандумът е написан от ПП-ДБ. Меморандумът не е ултиматум, само че не е и съдружно съглашение. Това е по-скоро механизъм за взимане на решения. Не са водени диалози за сключване на съдружно съглашение, уточни Йорданова. Тя добави, че диалозите за ротацията занапред стартират. Трябва да се дефинират най-хубавите хора и кой носи отговорност както за предлагането, по този начин и за поддръжката. Таблицата за умножение и разпоредбите за събиране и изваждане на оказват помощ на никого, коментира Надежда Йорданова.
За проблема към починалия към този момент Мартин Божанов-Нотариуса, Надежда Йорданова обясни, че й е бил прочут случая към заканите по отношение на арбитър Владислава Цариградска. Тя се надява да се разплете случая към Нотариуса. " Много е значимо политиците да не оставят ползата да спадне и да не бъде следващото знамение за 3 дни. Не мога да приема, че следствието за Пепи Еврото ще завърши безславно, както и странното отношение на Софийска районна прокуратура, която е оставила над 20 сигнала без последствия ", посочи Йорданова.
Тя добави, че схемата на Нотариуса надвишава мрежата на правосъдната система и е мъчно човек да си показа, че това се е случвало без избран политически тил.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР