Разумно е да се предположи, че се приближаваме до финалните

...
Разумно е да се предположи, че се приближаваме до финалните
Коментари Харесай

Шефът на Модерна: Близо сме до финалните етапи на пандемията

Разумно е да се допусна, че се приближаваме до финалните етапни на пандемията. Това съобщи пред Си Ен Би си основният изпълнителен шеф на " Модерна " Стефан Бансел.

„ Мисля, че това е логически сюжети “, сподели Бансел на въпрос дали пандемията от COVID-19 върви към своя край.

„ Има 80% възможност Омикрон или истинският вирус SARS-CoV-2 да мутират в по-малко вирулентни разновидности “, разяснява той.

Според него има 20% възможност да се стигне до сюжет, при който имаме нова разновидност, която е по-вирулентна от Омикрон.

„ Мисля, че извадихме огромен шанс в международен проект, че Омикрон не е доста вирулентен. Въпреки това всеки ден този вид на вируса убива хиляди хора “, сподели шефът на фармацевтичната компания.

По данни на Световната здравна организация през последните 7 дни са регистрирани общо 15,47 млн. инфекции с COVID-19, както и 73 162 смъртни случая.

През януари шефът на Световната здравна организация Тедрос Гебрейесус предизвести, че пандемията надалеч не е към края си и че може да се появят нови разновидности, които бързо да се разпространят по света.

Миналият месец " Модерна " разгласи, че е почнала клинични изследвания на бустерна доза ваксина, основана особено за битка с Омикрон. Първият участник в тестванията към този момент е получил доза от характерният бустер.

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР