Разумната дата за избори е 2 април, смята председателят на

...
Разумната дата за избори е 2 април, смята председателят на
Коментари Харесай

Христо Иванов: Разумната дата за избори е 2 април

Разумната дата за избори е 2 април, счита ръководителят на парламентарната група на „ Демократична България “ Христо Иванов. Той разяснява пред публицисти в коридорите на Народното събрание вероятната дата за предварителен парламентарен избор, откакто по-рано през днешния ден Българска социалистическа партия върна несбъднат третия мандат за сформиране на държавно управление.

 

Според Христо Иванов след 2 април се отива „ доста нататък във времето “ и има отклонение от плануваните в Конституцията периоди.

 

 

ЦИК има подготвеност да създаде избори на 2 април, съобщи пред депутатите ръководителят на Централната изборна комисия Камелия Нейкова.

Според нас и поради мнението на печатницата на Българска народна банка, възможна дата за производство на избори 26 март на практика не би могло да се достави количеството хартия, само че на 2 април Централната изборна комисия (ЦИК) ще получи нужните количества хартия, с цел да обезпечи изборния развой по този начин, както е планувано в Изборния кодекс, съобщи Нейкова.

 

Централната изборна комисия, от приемането на измененията в Изборния кодекс, е в развой на подготовка за производство на възможни предварителни парламентарни избори. В Народното събрание тя даде уточнения по отношение на подготовката и провеждането на идните избори, в това число резултатите от осъществените проби с хартията за машинно гласоподаване.

 

Пред депутатите Нейкова сподели, че ЦИК е провела среща с Министерския съвет по отношение на организацията на видеонаблюдение и видеозаснемане на изборния развой. Предвидена е нова среща с премиера и „ Информационно обслужване “ за техническата поддръжка.

 

Непосредствено след обнародването на изборните промени ЦИК е провела среща и с представители на печатницата на Българската национална банка, на които са били предоставени всички документи за хартията за гласоподаване, сподели Нейкова.

 

В 14 часа управлението на ЦИК ще разиска готовността за производство на предварителни избори и с президента Румен Радев. След тези диалози президентът ще дефинира датата на вота.

 

Източник Новини.бг., Българска телеграфна агенция

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР