Разумът надделя и СОС прие облекчения за таксиметровите превозвачи в

...
Разумът надделя и СОС прие облекчения за таксиметровите превозвачи в
Коментари Харесай

Калоян Паргов: Разумът надделя и СОС прие облекчения за такситата в София

Разумът надви и СОС одобри облекчения за таксиметровите превозвачи в София за период от година и половина. Тази мярка беше нужна, с цел да се подкрепи таксиметровия отрасъл в столицата. Той беше мощно обиден в следствие от коронакризата и карантината, която хората всеобщо съблюдаваха по време на изключителното състояние. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия – София Калоян Паргов, който е и заместник-председател на Комисията по превоз и туризъм.
Столичният общински съвет одобри с 57 гласа „ За “ отчет, чийто вносител е Паргов дружно с ръководителя и другия заместник-председател на Транспортна комисия Карлос Контрера и Зефир Зарков.

Приетото предложение планува да отпаднат всички такси, дължими към Столична община от страна на таксиметровите превозвачи от 1 юни до края на 2021 година Браншът ще бъде освободен от заплащането таксите, избрани в Наредба на Следствен отдел към окръжна прокуратура, за издаване на позволение за таксиметров транспорт на пасажери, респективно издаването на препис, за холограмния стикер и 2 броя светлоотразителни идентификационни номера.

Според ръководителя на групата на „ Българска социалистическа партия за България “ Столичният общински съвет е постъпил отговорно като прояви съпричастност и схващане към проблемите на таксиметровите водачи и превозвачи, тъй като икономическите индикатори и в бранша са мощно влошени.

„ Считам, че отговорихме на упованията на представителите на „ Съюз Такси “, Националния съюз на превозвачите, Браншовата камара на таксиметровите водачи и превозвачи, Асоциацията на таксиметровите синдикати в България и Инициативния комитет на таксиметровите водачи от София “, уточни Калоян Паргов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР