Разтягане на врата и раменете е задължително да се прави

...
Разтягане на врата и раменете е задължително да се прави
Коментари Харесай

Разтягания за врата и раменете

Разтягане на врата и раменете е наложително да се прави постоянно, в случай че водите затънал метод на живот.

Упражненията, които ви предлагаме през днешния ден облекчават болката.

Възглавничка за врата

Това е доста нежно разпъване за освобождение на напрежението във врата.

Навийте забрадка на руло.Поставете я в основата на главата си.Оставете главата да се отпусне към пода.Останете в това състояние за към 10 минути, в случай че не почувствате някаква болежка.

Разтягане на врата

Това упражнение обезпечава надълбоко разпъване на задната част на врата и горната част на гърба.

Започнете, като седнете комфортно на стол или на пода.Поставете ръцете си зад главата.Внимателно дръпнете главата си надолу, като приведете брадичката към гърдите.Задръжте за 30-40 секунди, след което постепенно върнете главата си в първичното състояние и освободете ръцете.

Странично разпъване на врата

Започнете, като седнете комфортно на пода или на стол.Поставете дясната си ръка на върха на главата си и деликатно я издърпайте надясно.Дръжте гърба изправен и раменете отпуснати.Задръжте за 30-40 секунди и по-късно постепенно върнете главата си назад в първичното състояние.Повторете с другата страна.

Разтягане на трапеца

Това разпъване включва както врата, по този начин и раменете.

Започнете, като поставите дясната ръка зад тила и я хванете с лявата си ръка.Издърпайте леко ръката към левия си крайник.Наклонете лявото си ухо към лявото рамо.Задръжте за 20 секунди и повторете с другата страна.

Разтягане на повдигача на лопатките

Започнете, като седнете на стол и хванете стола откъм гърба с една ръка.Наклонете брадичката си към гърдите и наклонете ухото си към лявото рамо.Завъртете главата си на 45° надясно и по-късно наляво. Можете да поставите другата си ръка върху главата си.Задръжте от всяка страна за 20-30 секунди.

“Нанижете иглата ”

Това разпъване освобождава напрежението в горната част на гърба и сред лопатките. Всички придвижвания би трябвало да са плавни.

Започнете, като застанете на ръце и колене.След това плъзнете лявата ръка с дланта нагоре сред дясната ръка и краката, като завъртите тялото си, до момента в който главата ви допре земята.Задръжте за 30-40 секунди, след което повторете с другата страна.

Въртене на раменете

Това придвижване освобождава напрежението към раменете.

Започнете в седнало или изправено състояние, дръжте гърба и шията прави.Повдигнете раменете нагоре и по-късно ги завъртете обратно и надолу.Всички придвижвания би трябвало да са плавни. Дръжте брадичката прибрана.

Разтягане на ръцете

 Разтягане на врата и раменете за облекчение на напрежението

Това е положително разпъване освен за вашите бицепси, само че и за раменете ви.

Започнете, като застанете с разкрачени крайници на ширината на раменете.Поставете лявата си ръка пред гърдите.Използвайте дясната си ръка, с цел да издърпате лявата си ръка тъкмо над лакътя по-близо до тялото.Задръжте за 10-20 секунди и повторете с другата ръка.

Поза “кравешко лице “

 Разтягане на врата и раменете за облекчение на напрежението

Това разпъване е ориентирано към голям брой мускули, в това число раменете.

Започнете, като повдигнете лявата си ръка, по-късно я свийте и я поставете зад главата си.Сложете дясната си ръка зад тила си, протегнете се и хванете лявата си ръка.Задръжте за 10 секунди, по-късно освободете ръцете и повторете с другата ръка.

Ако не можете да достигнете върховете на пръстите на другата ръка, използвайте забрадка, с цел да си помогнете.

Разтягане на стената с изправена ръка

 Разтягане на врата и раменете за облекчение на напрежението
Започнете, като поставите лявата си ръка до стената, с дланта към стената или тавана.Притиснете рамото към стената.Леко отдалечете гърдите от стената, създавайки леко разпъване.Задръжте за 30-40 секунди и повторете от другата страна.

Вижте още: Лек за болки в ставите и гърба

Двойно разпъване на рамото

 Разтягане на врата и раменете за облекчение на напрежението

Това е доста надълбоко разпъване на раменете.

Започнете, като се изправите.Хванете ръцете си зад тила.Повдигнете ръцете си нагоре, до момента в който почувствате разпъване.Задръжте за 30-40 секунди, повторете 3 пъти.

Може да се наведете напред, в случай че имате потребност от по-дълбоко разпъване.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР