Разтърсваща новина идва на 1 май от прокуратурата на Република

...
Разтърсваща новина идва на 1 май от прокуратурата на Република
Коментари Харесай

Скандал като сериал: В очакване на продължението

Разтърсваща вест идва на 1 май от прокуратурата на Република България. Извършен е атентат против фамилията, децата на основния прокурор и самия него. По неофициална информация е ранен чиновник на НСО. Пред медиите излиза индивидът, който последните години непроменяемо е до Иван Гешев.

Смяната на основния прокурор не е първа стъпка на правосъдната промяна, а още от същото, сподели той в „ Защо, господин министър “

„ Огненият дирек, който е изригнал е с височина 4-5 метра. На място се откри кратер не по-голям тротилов еквивалент, не по-малко от 3 кг. Очевидно бомбата, взривното устройство е била с желание да убие. Главният прокурор е бил цел за ликвидиране.  Само една случайност е избавила както основния прокурор, по този начин и фамилията му “, сподели Борислав Сарафов.

В рамките на идващите часове се появяват и първите политически реакции, които осъждат остро похищението против основния прокурор и неговото семейство.

„ Особено това да се случи пред брачната половинка му, пред децата му, едното, от които е малко. Това е колосален акт “, съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той акцентира, че партията осъжда този акт с „ цялата мощ, която имат “.

„ Смятаме това нещо за посягане против държавността “, сподели водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов.

Прокурори излизат на импровизиран митинг в отбрана на основния прокурор и на държавността. В идващите часове и дни стартира да излизат обстоятелства, от които излиза наяве че изнесените от прокуратурата данни за случая, се оказват меко казни неточни. Ранен чиновник на НСО няма.

Прокурори на митинг поради атентата против Иван Гешев пред Съдебната палата в София

„ При случая, държа да подчертая няма потърпевши “, акцентира основен комисар Петър Тодоров.

„ Мога да кажа, че в автомобила на господин Гешев, не е било неговото семейство “, безапелационен бе по-късно вътрешният министър Иван Демерджиев.

„ Нямаше никакъв кратер. Аз останах с усещане, че там е ровено с някакви гребла “, сподели Ботьо Ботев.

Трите кг тротил олекват доста.

Вътрешният министър сподели, че това не е тротил

„ Лично видях автомобилът, потърпевш при този гърмеж. Има незначителни вреди по него. Дупка във фара “, съобщи Демерджиев.

Когато версията за инсценировка стартира съществено да си проправя път в общественото пространство, зам.-главният прокурор Борислав Сарафов излезе с позиция пред Българска телеграфна агенция: " Аз самият съм бил измамен от думите на господин Гешев, че се тормози за децата си. "

Ще се направи експертиза на остатъците от взривното вещество

От угрижен бранител на Гешев в понеделник, до петък Сарафов се трансформира в негов изострен критик. Това съответства като време и посока с изказване на определената от Бойко Борисов за възможен министър-председател с мандата на ГЕРБ Мария Габриел.

„ Първото, което ще направи моят министър на правораздаването е да внесе пред Висш съдебен съвет искане за освобождение на основния прокурор “, съобщи тя.

Дори повече изненадваща беше и новината, че внезапно и от Движение за права и свободи са за промяната на Гешев.

И други трансформираха мнението си за Гешев още на идната нощ откакто ГЕРБ и Движение за права и свободи се обърнаха против него. Бранещите сърцато основния прокурор Гешев, прокурори в кадровия орган за правосъдната власт Висш правосъден желаеха оставката му. И когато цялата аудитория към този момент стартира да приема за даденост, че дружно с политическата поддръжка за Гешев е свършено и с кариерата му като основен прокурор се появи Гешев.

Той се появи на брифинг с оставка в ръка и писалка в друго, само че вместо да я подпише, я скъса на части и захвърли.

Висш съдебен съвет заседава по настояването за предварително освобождение на основния прокурор

Стана явно, че в връзките на Бойко Борисов и Иван Гешев има смяна.

„ Това са го знаели доста стеснен кръг от хора. Лицето Бойко Методиев Борисов и един двамата. Учудваме позицията на Движение за права и свободи, тъй като те постоянно са имали кардинална позиция. Поне не са оставил с мен през годните усещане, че взимат безпринципни решени, якото граничат с изменничество “, сподели Иван Гевшев.

Часове откакто стана ясно, че основният няма да си тръгне, заместникът му съобщи, че Гешев желае да го убие.

Според нея е по-добре той самичък да си подаде оставката, в сравнение с да се влиза в грозни процедури

„ Тъй като познавам господин Гешев, аз се опасявам за живота си. За да не се окажа ненадейно погубен по този начин, както беше погубен прокурора Колев по времето на един  различен основен прокурор преди 20-тина години “, съобщи Сарафов.

Сюжетът, създаден от основните герои на българската политика и правосъдна система притегли вниманието и на международните медии. А дали копчето " Ентър " в връзките сред здравите сили в политиката и прокуратурата ще бъде натиснато публиката е затаила мирис и чака.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР