Разстоянието между Солт Лейк Сити в американския щат Юта и

...
Разстоянието между Солт Лейк Сити в американския щат Юта и
Коментари Харесай

В САЩ не се страхуват от Русия, а би трябвало

Разстоянието сред Солт Лейк Сити в американския щат Юта и украинската столица Киев е над 9000 километра. Огромната отдалеченост сигурно е главната причина американци като 20-годишната студентка Хана да считат, че се намират в сигурност. " Почти невероятно е да нахлуят в Съединени американски щати ", споделя тя. В страни, които са географски по-близо до Русия, обстановката разбираемо е напълно друга.

Има обаче и други настройки. Гавен, състудент на Хана, към този момент изпитва малко боязън. Признава, че и заради това към този момент не следи толкоз деликатно новините. " Това единствено би ме стресирало още повече ", споделя 20-годишният юноша.

Неговите страхове са изненадващи, тъй като американските медии обръщат повече внимание на тематиката за справедливото систематизиране на тежестта сред съдружниците, в сравнение с заплахата от неконтролируема ескалация на войната. Нещо, което можеше да се усети и в скорошния спор за плюсовете и минусите от доставките на танкове за Киев.

Ръст на публичната поддръжка при ескалация

Ако въпреки всичко се стигне до ескалация, публичната поддръжка за военната помощ ще нарасне, уверен е Чарлз Купчан, политолог от Джорджтаунския университет във Вашингтон. " Ако обстановката ескалира и се стигне до война с Русия, следствията от това биха били, несъмнено, трагични ", споделя още той. Но това би нараснало поддръжката измежду популацията. А тя остава висока, въпреки и да не е тъкмо толкоз мощна, колкото при започване на съветската инвазия. Проучванията към този момент демонстрират, че поддръжката е почнала да понижава. Особено тъй като решение на проблемите не се вижда - макар многомилиардите помощи.

В момента няма сигнали, че руснаците са подготвени да договарят. Техните условия са неприемливи. Но в случай че загинат още хора и украинците си върнат повече територии, всичко това е допустимо да се промени, счита политологът.

Пряка опасност за Европа и Съединени американски щати

И Джон Хърбст, някогашен дипломат на Съединени американски щати в Украйна в интервала 2003 - 2006 година, прави оценка обстановката по същия метод. Той познава доста добре района, за който се водят сражения. Самият Путин от самото начало повтаря, че става дума за " денацификация " на Украйна, а задачата му е да сложи страната под собствен надзор, споделя дипломатът. Той упорства Западът да даде на Украйна всичко, от което тя има потребност, с цел да завоюва на бойното поле.

Руската инвазия в Украйна съставлява директна опасност както за Европейски Съюз, по този начин и за Съединени американски щати, акцентира някогашният американски дипломат. И в случай че държавното управление на Джо Байдън съумее да изясни това по-добре на обществеността, допустимо е поддръжката, която и в този момент е висока, да се ускори още повече. Тогава хората ще могат по-лесно да се въоръжат с самообладание по отношение на една война, чийто край не се обрисува скоро на хоризонта.

Материалът е оповестен
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР