Разстоянието Лондон - Ню Йорк ще се взима за 29

...
Разстоянието Лондон - Ню Йорк ще се взима за 29
Коментари Харесай

Мъск: Ракети ще превозват хора от град до град за минути

Разстоянието Лондон - Ню Йорк ще се взима за 29 минути.

Това ще е допустимо, с помощта на новата ракетна технология, която ще бъде употребена в бъдеще освен за галактически полети, а и като транспортно средство за Земята, разгласи създателят на компанията "Спейс екс " Илон Мъск.

На интернационалния конгрес по астронавтика в Аделаида, Австралия, Мъск сподели, че "Спейс екс " има намерение да стартира стратегия за колонизация на Марс през 2024 година.

За задачата ще бъде основана нова ракета-носител BFR (Би Еф Ар) с височина 106 метра, диаметър 9 метра и потенциал за преместване на потребен товар до 150 тона. Тя ще може да изведе в орбита галактически транспортен съд с височина 48 метра, в който ще има 40 кабини, оборудвани за астронавти.



"Във всяка такава кабина ще бъдат настанени по двама-трима индивида. По този метод целият транспортен съд ще може да побере към 100 души ", сподели Мъск, представен от международните организации.

Ракетата-носител Би Еф Ар ще може да бъде употребена неведнъж, което ще докара до обилни съкращения на разноските.

Илон Мъск съобщи, че ще стартират да строят ракетата след 6-9 месеца и увери, че тя ще бъде приключена до 2022 година Тогава основателят на компанията възнамерява да реализира два полета до Марс с товари, а през 2024 година още четири полета - два с товари и два с астронавти.

Задачите на първите експедиции са да потвърдят съществуването на вода за произвеждане на гориво и да приготвят инфраструктурата за последващите стадии от колонизацията на Червената планета.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР