Разследват по бързото производство за недекларирани евро и британски лири

...
Разследват по бързото производство за недекларирани евро и британски лири
Коментари Харесай

Разследват 29-годишен турчин за недекларирани 537 923 лева

Разследват по бързото произвеждане за недекларирани евро и английски лири за общо 537 923 лв., открити в рейс на Граничен контролно-пропусквателен пункт - Капитан Андреево , оповестиха от Апелативна прокуратура Плевен.

Приносителят е 29-годишен турски жител Ю.К., в него са открити общо 537 923 лева Той е задържан.

На 24 октомври 2021 година, на Граничен контролно-пропусквателен пункт - Капитан Андреево, към 22 ч., за излизане от България в посока към Турция, дошъл рейс с румънска регистрация. Автобусът се движел по линията от гр. Букурещ, Румъния, за гр. Истанбул, Турция през България.

При митническа инспекция били открити недекларирани 75 000 евро и 168 770 английски лири, с обща българска равноценност на към 537 923 лв.. Валутата била укрита в похлупак, подложен на пода, посредством който се свързвал салона с двигателния отсек.

Образувано е бързо произвеждане за закононарушение по член 251 от Наказателния кодекс. То е за това, че на 24 октомври 2021 година, на Граничен контролно-пропусквателен пункт - Капитан Андреево, при излизане от България за Турция, не извършил задължението си да заявява документално пред митническите органи пренасяната валута през границата, която е външна за Европейския съюз, и цената е в изключително огромни размери.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР