Разследват и главния архитект на Младост“ за схеми с Нотариуса.

...
Разследват и главния архитект на "Младост" за схеми с Нотариуса

снимка: БГНЕС

Коментари Харесай

Разследват и главния архитект на „Младост“ за схеми с Нотариуса

Разследват и основния проектант на „ Младост “ за схеми с Нотариуса. Главният проектант на „ Младост “ Росица Семова, нейната колежка Кремена Цонева, както и други лица от администрацията на столичния регион са разследвани като част от бандата за имотни измами на разстреляния на 31 януари т.г. „ уреждач “ на правосъдни каузи Мартин Божанов – Нотариуса, настояват източници на Lupa.bg, ангажирани в следствието.

След убийството на Божанов последва лавина от разкрития

за връзките му с прокурори, юристи, съдии и полицейски чиновници от всевъзможен сан, а в листата на въвлечените в срасналата се с страната мафиотска конструкция на Нотариуса изплуваха и мастити общинари отпред с тандема Семова – Цонева.

Росица Семова и колежката й Цонева са попаднали във фокуса на следствието против Мартин Божанов и групата му поради открити копия на величествен брой преписки от регион „ Младост “– над 80, при серия от обиски в парцели на Нотариуса, осъществени от Столична дирекция на вътрешните работи в първите дни след убийството му.

Твърди се, че взаимно с основния проектант на „ Младост “, Мартин Божанов и съучастникът му Славчо Йорданов са изнудвали представители на строителни компании за издаването на констативни актове и протоколи за определяне годността на от дълго време завършили градежи и издаването на механически паспорти и енергийни документи.

Таксата за издаването на Акт 16, изисквана от Мартин Божанов и бандата му

от строителни сдружения, е достигала до 200 000 евро. Има документирани случаи на трансферирани на подставени лица на Нотариуса жилища в одеве въведени с подписа на Росица Семова в употреба административни и жилищни здания на територията на „ Младост “.

Ангажирани в следствието настояват, че Семова е създавала съзнателно проблеми на вложители посредством условието на спомагателен общ брой от документи за издаването на Акт 15 и Акт 16 на постройките, а след това се е намесвал Мартин Божанов, който е „ оправял “ казуса против тлъста комисионна и прекачване на застроена жилищна повърхност на посочени от него лица.

Показания за съпричастността на Росица Семова към бандата за изнудване на Мартин Нотариуса са дали гръцките предприемачи Анастасиос Дикос и Йоаким Каламарис, които още преди месец описаха по какъв начин в продължение на над 2 години са били подложени на систематичен тормоз и рекет от групата на Нотариуса и юрист Велимир Атанасов. Гръцките вложители са притежатели на парцелите в „ Младост “, върху които са построени ИКЕА и „ София Ринг мол “, както и терените в съседство. През последната година против тях са заведени повече от 10 правосъдни каузи и следствия поради капиталов план за жилищно строителство с 52 000 кв. м. застроена повърхност. Гърците настояват, че в рекета над тях са въвлечени Росица Семова, данъчната шефка Фиданка Йоневска, подалата оставка шефка на Софийска районна прокуртура Невена Зартова, както и представители на КПКОНПИ и ДАНС.

 

Източник: Lupa.bg

Още вести четете в категория България
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР