Разследващите, поели случая със смъртта на 11-годишното момче от Стрелча,

...
Разследващите, поели случая със смъртта на 11-годишното момче от Стрелча,
Коментари Харесай

Версия: Самоубийството на детето в Стрелча е повлияно от игра с предизвикателства

Разследващите, поели случая със гибелта на 11-годишното момче от Стрелча, работят и по версия то да е било повлияно от игра, популяризирана през интернет.

От прокуратурата оповестиха, че има безапелационни доказателства, че момчето се е самоубило, защото е оставило видео-послания на мобилния си телефон.

Малко преди да постави завършек на живота си детето записва обръщенията, в които споделя, че възнамерява самоубийството. Според източници на bTV от следствието от записите излиза наяве, че няма спорове в фамилията.

Според психолози самоубийството е било издирван излаз – за него е имало знаци доста по-рано, само че те не са създали усещане на родителите и околните му.

„ Това може да е бил цялостен интервал от време, в което детето е преживявало някакви неща. Много е значимо ние като възрастни да се интересуваме от това по какъв начин се усещат децата, какво преживяват”, безапелационен е детският психолог Евелина Шафчийска.

Версията, по която се работи, е, че детето е било подтикнато или най-малко повлияно от игра в интернет, която слага рискови провокации пред децата.

„ То е шерване през разнообразни профили на децата, в които се провокират и за жалост се употребява доста като форма на тормоз. Детето не е съумяло да реши кое е истина, какво може да направи и какво не може”, разсъждава Шафчийска.

Утре екип от прокурори и психолози към Министерство на вътрешните работи ще пътуват за Стрелча, където ще беседват със фамилията, приятелите и съучениците на самоубилото се момче.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР