Разследващите атентата във френския град Лион съобщиха, че са успели

...
Разследващите атентата във френския град Лион съобщиха, че са успели
Коментари Харесай

Френската полиция откри ДНК следи, издирва 30-годишен мъж за взрива в Лион

Разследващите атентата във френския град Лион оповестиха, че са съумели да открият ДНК следи от обвинения за детонацията. Според телевизионния канал BFMTV откритите ДНК проби към момента не са помогнали за установяването на самоличността на обвинения. Полицията търси мъж е на възраст сред 30 и 35 години, облечен с черен пуловер и носещ тъмни очила.Според медии обвиненият избягал с велосипед, откакто оставил взривното устройство.

Френската полиция разгласи за търсене мъжа, виновен за вчерашната детонация в центъра на Лион. 13 души са ранени при случая. Никой не е поел отговорност за детонацията в центъра на Лион през вчерашния ден, съобщи прокурорът на Париж Реми Ейц на конференция за хода на следствието. Той изясни, че самоделното взривно устройство е било сложено в хартиена торба, цялостна с пирони и железни топчета. Полицията продължава да търси мъжа, разпознат като причинител на нападението, оповестени бяха негови фотоси от камерите за видеонаблюдение. Досега евентуални очевидци са се обадили в полицията, само че мъжът остава в неопределеност. Кметът на Лион заяви, че трима от 13-те ранени при вчерашното нахлуване към момента на лекуване в болница. Един от тях е в съществено положение, оповестява БНР.

Френският антитерористичен отдел стартира следствие за вчерашния гърмеж в центъра на Лион, макар че съгласно министъра на правораздаването Никол Белубе е рано да се приказва за терористичен акт. Полицията търси към 30-годишен мъж, засечен от камерите на черен велосипед, оставил книжна торба със саморъчното взривно устройство с пирони пред сладкарница на оживена пешеходна улица. 13 души са леко ранени, само че мощният гърмеж е всял суматоха, съгласно очевидците.

Мотивите за нападението са незнайни, само че гърмежът стана тъкмо в края на акцията за европейските избори.

Националистката Марин льо Пен незабавно дефинира "атаката като терористична ", а водачът на крайната левица Меланшон – като "провокация, целяща да повлияе върху резултата ". Вътрешният министър Кристоф Кастанер даде обещание засилени ограничения за сигурност на всички публични места.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР