Разследващи от американския Конгрес, които работят по случая с размириците

...
Разследващи от американския Конгрес, които работят по случая с размириците
Коментари Харесай

ФБР конфискува телефона на адвокат на Тръмп за разследването за щурма на Капитолия

Разследващи от американския Конгрес , които работят по случая с размириците в Капитолия от 6 януари 2021 година, са иззели телефона на юрист, който е съветвал някогашния президент Доналд Тръмп при опитите му да обърне изборните резултати от 2020 година, съобщи ДПА, като се базира на правосъдни документи. 

Джон Ийстман , професор по право в Калифорния, е създал и показал проект по какъв начин да се оправдае забавянето на вицепрезидента Майк Пенс или по какъв начин да бъде блокирана изборната гилдия, която имаше задачата да удостовери успеха на Джо Байдън.

Освен това се допуска, че Ийстман е посъветвал Тръмп да изготви описи на гласоподавателите, които го поддържат в основни колебаещи се щати, в които Байдън завоюва.

В сряда федералните сътрудници, които разполагали със правосъдна заповед за претършуване, са спрели Ийстман в миг, когато той излизал от ресторант в Ню Мексико, и са конфискували телефона му , сочат правосъдни документи.

Телефонът е бил възложен на контрольор от основната правосъдна лаборатория в Северна Вирджиния. 

Утвърждаването на резултатите от изборната гилдия на 6 януари предходната година беше прекратено, откакто група протестиращи щурмуваха Капитолия, нахлуха в постройката и заплашиха формалните лица, в това число Пенс.

Вътрешно следствие се пробва да откри дали против Тръмп , който директно преди експлоадирането на размириците приказва пред поддръжниците си на протест на Капитолийския рид, би трябвало да бъдат повдигнати престъпни обвинявания.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР