Разследването за тежката катастрофа в София на 5 юли, при

...
Разследването за тежката катастрофа в София на 5 юли, при
Коментари Харесай

Служителка на МВР е помогнала на Семерджиев да се укрие

Разследването за тежката злополука в София на 5 юли, при която починаха две дами, закупи нов поврат, откакто Нова ТВ и bTV разгласиха информация за хипотетична връзка сред служителка на Министерство на вътрешните работи и обвинявания Георги Семерджиев.

Информацията беше доказана и от вътрешния министър Бойко Рашков на конференция в Министерски съвет.

" Да, тя е служителка в едно от рйаонните ръководство. Оказа се, че тя има връзки със Семерджиев, какви са - следва да се обясни. Ние ще установим какви са връзките ѝ. Знаете, че у него са открити такива предмети, които са признак на служителите на реда - синя лампа, палка ", сподели Рашков пред публицистите, без да дава повече данни.

По-рано Нова ТВ разгласи, че служителка от Първо РПУ се е возила в автомобила на Семерджиев сега на конфликта му с таксиметрова кола и спирката на метрото, а след това му е съдействала да се укрие. Според информацията на bTV - полицайката не е пътувала с него, само че му е помогнала да " се достави със стълба, защото не е имал ключ за жилището, в който живее ".

" Очевидно някои чиновници са не запомнили понятието " нерегламентирани контакти с лица от престъпния контингент ". Припомних им го през днешния ден. Не наподобява добре чиновник на Министерство на вътрешните работи да контактува с лице с сходна биография ", сподели той.

Той не удостовери и не отхвърли дали тази жена е пътувала в автомобила на Семерджиев.

Бойко Рашков разкри фрапантни нарушавания на Семерджиев, за които полицията е имала информация от години, само че по този начин и не е съумяла да го спре от пътя.

" Този човек е без удостоверение за правоуправление от 2005 година До ден сегашен той е управлявал разнообразни МПС, без да бъде лидер по силата на закона. Изпращани са материали в прокуратурата с мнение за формиране на досъдебни производства точно във връзка това, че той е ръководи МПС, без да има удостоверение за правоуправление. През последните 16 години той е имал чудесна опция, откакто му е отнето свидетелството, да се яви на изпит и вероятно да получи друго. Не го е направил. Имаме безспорни данни, че вместо да направи това, той се е постарал да получи шофьорска брошура от Швейцария - тя не е издавала на този български жител сходен документ. С този документ той се е представял на няколко инспекции. При една от тях е избягал. Този документ, въпреки и подправен, е останал в ръцете на полицейските чиновници ", сподели Бойко Рашков.

Той уточни, че се прави вътрешна инспекция за това по какъв начин по този начин пътните служители на реда са позволили Семерджиев да избяга и за какво не са го спрели след това.

" Разпоредил съм на инспектората да подхващат незабавни ограничения във връзка с безусловно всички случаи - няколко десетки - в които Семерджиев е спиран за инспекция като лидер на МПС. Какво отношение е взето по отношение на него, има ли резултат от дейностите на Министерство на вътрешните работи или няма? ", сподели още той.

Рашков заяви, че в няколкото случая, в които Министерство на вътрешните работи е изпращало оферти за формиране на досъдебно произвеждане против Георги Семерджиев, те са върнати от прокуратурата " с инструкции да се наложат единствено административни санкции ".

Министърът удостовери, че Семерджиев е бил очевидец по едно от делата против наркоразпространители - само че досега няма информация да е бил със статут на предпазен очевидец, още повече да може да си разрешава да нарушава закона в продължение на години.

" Явен очевидец е по едно от делата. До момента най-малко нямаме данни да го е сложило в привилегировано състояние особено във връзка с злополуката и " практиката " му да кара без документи, под въздействието на упойващи субстанции ", сподели бойко Рашков.

Семерджиев е лежал в пандиза за 8 месеца, откакто е хванат с половин кг марихуана и 300-400 грама кокаин.

" Процесът не е протекъл по общия ред, а по предолжение на прокуратурата е подписано съглашение. Договорили са 8 месеца отнемане от независимост. Установи се, че откакто е излязъл от пандиза, той се води на адрес към 5 РПУ в София, само че не е имало физическо наблюдаване. В 5 регион има престъпна работа, която е трябвало да знае, че той е освободен от пандиза, който е наказан и лежал за наркотрафик и разпространяване. Днес не стана ясно тази работа дали е упражнявала въобще някакъв контрол и в какво се е изразявал.

" Ако сумираме всичко, което е можело да се направи, само че не е направено, аз мисля, че нямаше да стигнем до този случай ", сподели Рашков.

Отново по неофициална информация на Българска национална телевизия - Георги Семерджиев е бил обвързван с формация на Таки и се е занимавал с разпространяването на дрога в Студентски град.

Според националната телевизия - 36-годишният някогашен футболист е плащал за обезпечаването на полицейски чадър над тази незаконна активност.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР