Разследването за смър­тта на Денди е прекратено по политически причини.“ Това

...
Разследването за смър­тта на Денди е прекратено по политически причини.“
Това
Коментари Харесай

Ключов свидетел: Разследването за смъртта на Денди е прекратено по политически причини

„ Разследването за смър­тта на Денди е прекъснато по политически аргументи. “



Това сподели за „ България Днес “ авангардният столичен актьор и диджей Ивайло (Иво) Иванов. Той се е познавал по­край разнообразни артсъбития с Любомир Милчев и с неговата някогашна брачна половинка Юлия Минева. Иванов е и един от ключови­те очевидци по досъдебното произвеждане за гибелта на Денди, формирано по тра­гичния случай, което оня ден бе прекъснато от Софийската градска прокуратура. Според заключението на разследва­щите няма данни за насил­ствена гибел, а ексцентрични­ят публицист, ерудит и всемирски хроникьор е паднал на главата си и се е уда­рил съдбовно.

„ Не считам също по този начин, че следствието е било толкоз подробно “, до­бави Иво Иванов. Диджеят спо­дели още, че никой не го е известил за прекратява­нето на следствието, нито са го държали в течение по времето, когато спецовете нищеха случая. Извикан е бил един-единствен път напролет на предходната година в Шесто районно ръководство на Министерство на вътрешните работи при дознателя Григоров. За „ България Днес “ експоловинката на Денди загатна, че той е разпит­вал и нея.

Диджеят си спомня, че във фатална­та нощ е видял известния сто­личен безгрижник към среднощ в градинката на столичната черква „ Свети Георги “. Милчев бил „ с чантич­ката, с кученцето си “. Иванов прецизира, че Денди „ лежал’’ на земята “. Не посочва обаче имената на хората, които са били с него в този миг.

„ Денди ми даде визитката си и сподели: „ Звъннете ми на следващия ден да се почерпим “, описа аван­гардният актьор. На въпрос дали са помогнали на Денди да се изправи, Иванов отгово­ри: „ Да, да, да! По главата му имаше кръв “, прецизира диджеят» Сега обаче си напомни, че екстравагантният стихотворец и музикант не му е казвал да е бил удрян от някого. Ключови­ят очевидец доверява, че по- късно е звънял на Денди, само че той не е отговарял.

Как проверяващите са обо­рили заключението от аутопсията, че Любомир Милчев е бил погубен, остава въпрос без отговор. Както се споделя, „ слу­чаят е завършен, забравете ".
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР