Разследването за парите от Венецуела, е от порядъка на няколко

...
Разследването за парите от Венецуела, е от порядъка на няколко
Коментари Харесай

Димитър Лазаров: Отравянето на Гебрев не е от кафето и рукулата

Разследването за парите от Венецуела, е от порядъка на няколко дни. От Нова година насам няма придвижване на парите. Значи сигналът е преди Нова година. В момента има 60 млн. евро по тази сметка. Тепърва ДАНС ще открива какво е придвижването на тези пари. Това е една не дребна сума. Това сподели ръководителят на комисията за надзор на спецслужбите Димитър Лазаров по БТВ.
Предназначението е да се връщат тези пари във Венецуела или някъде другаде. Сигналът е пристигнал по дипломатически път от партньорски служби. Онзи ден е почнала работа. Установена е сметката и парите до тук. В тази доверителна сметка са вкарани парите за покупка на храни. Вероятно тези пари са превеждани в пощенска кутия, откъдето те да тръгнат към други сметки.

Относно случая с отравянето на оръжейния предприемач Емилиян Гебрев, той посочи: През април при една вечеря на Гебрев с негови сътрудници, жители от Полша и Беларус, той се е почувствал не добре. Първите признаци са били сърдечно-инсулт, инфаркт. Имало е повръщане. Установено е, че се касае за отравяне, лексофил, нещо сходно. Много комплицирано... И е подхванато лекуване. Веднага е формирано дело. Разпитан е господин Гебрев. Дал е пояснения. Разследващи са създали оглед на хотел, ресторант. Иззети са проби от всички вероятни стаи. Дадени са за проучване.

Установено е това вещество, което дава признаци на сърдечен припадък с летален край. Това вещество се разгражда за няколко часа. В течен вид би било. То не е с постепенно деяние. Ако не се откри, има летален край със сърдечен проблем. Това вещество има час деяние. В общественото пространство излезе, че надали не е от рукулата. Да, в рукулата е имало минимални наличия, само че през днешния ден беше изяснено, че би трябвало да се изядат тонове, с цел да има този резултат. От кафето и водата в жилището на Гебрев са открити наличие на това вещество.

Службите са си свършили работата. Още предният ден е споделил Гебрев, че не се е чувствал добре. Делото е формирано против незнаен причинител. Очевидно не е от кафето и рукулата. Това вещество е попаднало от друго място. Синът на господин Гебрев има същите признаци. Управителят на компанията също. При изписване на сина му, при взимане на облеклата, Гебрев, още веднъж се почувствал не добре. Това са обстоятелствата. Експретизата във Финландия споделя това, което е открито у нас. Едното вещество е неидентифицирано. Това е основанието да има европейска заповед за следствие. Ще се употребяват британските служби от пробите на Скрипал. Отравянето е преди Гебрев да влезе в „ Дунарит “.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР