Разследването срещу собственика на Хидрострой Велико Желев и още двама

...
Разследването срещу собственика на Хидрострой Велико Желев и още двама
Коментари Харесай

Прокуратурата повдигна обвинение на бизнесмена Велико Желев

Разследването против притежателя на " Хидрострой " Велико Желев и още двама души за изнудване е трансферирано на Софийската градска прокуратура, а наблюдаващ прокурор е решил, че той би трябвало да остане в ареста за 72 часа, откакто му е повдигнато и обвиняване за изнудване. Това излиза наяве от известие на СГП. По-рано през днешния ден зам.-районният прокурор на брифинг разгласи, че някогашен чиновник на Желев се е оплакал от напън и лека телесна щета. Първоначално производството е формирано за пострадванията му , само че по-късно е преквалифицирано за изнудване.

„ Желев е упрекнат за това, че на 24 февруари в София, на бул. " Цар Освободител " №6, за да набави за себе си и за другиго имотна полза, направил опит да принуди Б А. посредством мощ, нанесени са удари в лицето и тялото, да поеме имуществено обвързване посредством сключване на записи на заповеди и разходни ордери на обща сума 68 хиляди лева и с това да му аргументи имотна щета в същия размер. Деянието е съпроводено с причиняване на лека телесна щета и е осъществено от повече от две лица “, показват в известие от СГП.

На Желев е наложена мярка задържане за 72 ч. с разпореждане на прокурор. Утре ще бъде осъществена преценка за внасяне в Софийския градски съд на искане за постановяване на мярка за неотклонение " Задържане под стража ".

Разследването по случая продължава, като следва събиране и инспекция на доказателствата.
СГП ще обезпечи точното определяне на всички обстоятелства по случая, разкриването на обективната истина и спазването на законите на Република България, твърдят в известието от държавното обвиняване.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР