Разследването се отнася до големи суми пари, за които се

...
Разследването се отнася до големи суми пари, за които се
Коментари Харесай

Още един евродепутат е задържан за корупция в Европарламента

Разследването се отнася до огромни суми пари, за които се твърди, че са превеждани от Катар и Мароко на евродепутати, с цел да повлияят на решения в европейските институции.

Тарабела, който е белгийски евродепутат от групата на Социалистите и демократите, ще бъде разпитван от водещия следствието за корупция в Европейския парламент съдия-следовател.

Той е арестуван и отведен за разпит в Брюксел от вкъщи му в Антин, в югоизточна Белгия, малко преди 8 часа в петък сутринта, заяви белгийската социална телевизия RTBF.

" Марк Тарабела чака два месеца да бъде изслушан от съдилищата ", изясняват от екипа му пред малкия екран. " Той е квалифициран за това тестване и е подготвен да отговори на всички въпроси на проверяващите ".

На прицела на проверяващите са позициите му за организацията на международното състезание в Катар. Интересът им е притеглен от обстоятелството, че от първичен съперник на семейството на Катар, позициите му претърпяват смяна до изказвания, доста по-благоприятни за домакините.

 

Белгийските медии акцентират, че Марк Тарабела е непосредствен до Пиер Антонио Панцери, централната фигура в хипотетичната корупционна мрежа. През януари Панцери подписа договорка с правораздаването и се трансформира в главен очевидец на обвиняването. Бившият евродепутат е заречен да разкрие всички забъркани след понижаване на присъдата му и изваждането на брачната половинка и щерка му от кръга на обвинените.

Панцери твърди, съгласно изявления в белгийската преса, че е дал сред 120 хиляди и 140 хиляди евро в брой на Тарабела, което се сочи като причина за настояването за лишаване на парламентарния имунитет на белгийския евродепутат.

Самият Тарабела прикани сътрудниците си да му смъкват имунитета, с цел да може да се отбрани от обвиняванията, по които той твърди, че е наклеветен. Той може да бъде арестуван за разпити до 48 часа.

Марк Тарабела е първият настоящ евродепутат след някогашния вицепрезидент на Европарламента Ева Кайли, за който оказва се, че е разпитван по следствието за корупция. Кайли беше арестувана през декември и досега остава зад решетките, както и Панцери и нейният сътрудник, който е работил като помощник в Народното събрание.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР