Разследването по случая започнало през 2016 г. в британското пристанище

...
Разследването по случая започнало през 2016 г. в британското пристанище
Коментари Харесай

Белгийската Полиция Арестува Български Гражданин За Брутално Престъпление, Вижте!

Разследването по случая почнало през 2016 година в английското пристанище Дувър, откакто митнически чиновници се усъмнили в камион с българска регистрация.

Била осъществена спомагателна инспекция, защото външният размер на транспортното средство не отговарял на вътрешната товарна празнина. В тайник били открити петима души, измежду които имало и три малолетни деца.

Към европейските служби било издадено предизвестие да наблюдават за сходни опити за машинация.

До октомври 2017 година европейските митничари се натъкнали на още 55 сходни случая. В следствието взели участие службите на Англия, Белгия, Холандия, Германия, Франция и България.

Белгийската прокуратура е повдигнала обвинявания на седем души, а делото против тях стартира тази седмица в Гент.

Според обвиняването изработваните тайници били извънредно тесни и някои от тях застрашавали сигурността и живота на мигрантите. В един от случаите тайникът бил с размери 74 х 63 х 35 см, а при различен мигрантът трябвало да се скрие на мястото на аварийна гума на автомобила.

Подслушани телефонни диалози сочат, че самите трафиканти знаели какъв брой мъчно е да се пътува по този метод. Те даже създали опит, при който открили, че в сходни условия не биха издържали повече от седем минути.

Според информацията по случая за транспорт от българо-турската граница до Англия мигрантите плащали по 10 000 евро, а прехвърлянето от Франция до Англия коствало 1300 евро.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР