Разследването по случая с разменените бебета, родени в столичната АГ

...
Разследването по случая с разменените бебета, родени в столичната АГ
Коментари Харесай

Ново 20 за разменените бебета в болница Шейново

Разследването по случая с разменените бебета, родени в столичната АГ болница " Шейново " продължава. Към момента никой не може да каже по какъв начин и по кое време е станала размяната на бебетата. Това съобщи пред Българска национална телевизия юристът на лечебното заведение Вили Костадинова.

" Може да се спекулира с всяка опция, само че дано изчакаме и забележим какво ще каже следствието. Трябва да се ревизира всяка една версия и опция, само че по този начин или другояче, изрично, съгласно мен, няма някой, който да може да каже по какъв начин и по кое време е станала размяната на бебетата.

Към сегашния миг към момента тече досъдебно произвеждане по какъв начин е станала тази замяна. Още повече, че в болничното заведение има доста прецизни правила, които се съблюдават. Ние изрично не можем да твърдим, че размяната е станала в болница " Шейново ", съобщи Костадинова.

Към момента на болничното заведение не са наложени наказателни постановления от страна на изпълнителна организация " Медицински контрол ", сподели още тя.

В лечебното заведение към момента не е постъпил вторият иск за обезщетение. Има постъпила единствено рекламация от едното от фамилиите, които упорстват за отплата за нанесени вреди в общ размер от 300 000 лева, разпределени в разнообразни елементи сред членовете на фамилията на бебето - двамата родители, по-голямата сестричка и дядото.

Вили Костадинова позволи, че скоро в лечебното заведение ще се получи и втория иск, откакто той бъде управляван от съда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР