Разследването на убийството на Алексей Петров продължава. Остават неясни мотивите

...
Разследването на убийството на Алексей Петров продължава. Остават неясни мотивите
Коментари Харесай

Експерт: Убийството на Алексей Петров е професионално, изстрелът е направен без оптика

Разследването на убийството на Алексей Петров продължава. Остават неразбираеми претекстовете за закононарушението.
Прочетете още
Бизнесменът и някогашна барета Алексей Петров беше убит през вчерашния ден по време на разходка в гориста околност над столичния квартал " Драгалевци ".

По неофициална информация килърът е употребявал пушка с оптичен мерник. Засега проверяващите нито удостоверяват, нито отхвърлят това.

Това не е първия опит за неговото очистване, преди този момент е имало и други два опита. Според криминалисти и анализатори претекстът за закононарушението може да е прикрит в предишното му и да става дума за пари, възмездие или почистване на сметките.

" През годините Алексей Петров се трансформира в обект на прокурорско следствие. Беше командирован специфичен прокурор, който да работи по неговото дело (прокурор Костов, който тогава в Бургас беше постигнал триумфи във връзка с една проведена незаконна група) и в действителност той стартира това дело като наблюдаващ прокурор ", сподели пред Българска национална телевизия Николай Кокинов - юрист и някогашен градски прокурор на София.

" Той беше такава персона, която имаше мощно наличие във всички сфери, в които се занимаваше, в това число в преподаването, в застрахователния бизнес, в бойните спортове и федерациите, в които е взел участие. Беше ослепителен като темперамент ", сподели Кокинов.

Той счита, че това ще е следващо неразкрито ликвидиране.

" Тези убийства нормално разграничават причинителя от поръчителя и помагачите. Ако инцидентно бъде оголен причинителя, той не постоянно знае кой е поръчителя ", посочи Николай Кокинов.

" Професионално е направено. Като виждам терена, в който е осъществен атентатът, той разрешава сигурен изстрел отблизо разстояние от скрита позиция, което е много безвредно за стрелеца. Плюс това има и много разновидности за разнообразни пътеки и пътища за прикрит отход от атентата. " Това заяви пред bTV доцент Милен Иванов, някогашен зам.-ректор на академията към Министерство на вътрешните работи.

" Моето мнение е, че изстрелът е изработен без оптика. Разстоянията са къси – не повече от 100 метра, а един добре квалифициран стрелец може да създаде сигурен изстрел в дребна цел “, добави той.

  
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР