Разследването на трагедията на магистрала Струма, отнела 45 човешки живота,

...
Разследването на трагедията на магистрала Струма, отнела 45 човешки живота,
Коментари Харесай

Следствието за трагедията на Струма: Причината е в шофьора

Разследването на нещастието на автомагистрала Струма , лишила 45 човешки живота, е завършило с извода, че единствената причина е човешка неточност на водача, а поради неналичието на отговорно държание, делото съвсем несъмнено ще бъде прекъснато.



По безапелационен метод беше открито - от доказателствата и експертизата, че нещастието на Автомагистрала Струма е породена от държанието на водача, сподели пред bTV следователят от Националната следствена работа Младен Петров, който е част от проверяващия екип.

"Само неговото държание е причина да възникне тази обстановка и да се развие до произшествието, което приключва с този резултат ", натърти Петров.

По думите му всички огласени догатки за съществуването на запалими течности в рейса са тествани и е открито по безапелационен метод, че такива не е имало.

При следствието е открито и, че видимостта е била добра, не е имало мъгла. Отхвърлена и версията, че маркировката може да е причина.

"Наистина, хоризонталната маркировка, страничната, е леко поизбледняла, само че не е невидима. Средната, осевата линия, която дели лентите пък е много ярка и сигурно е забележима ", споделя следователят.

Той изяснява и само откритата от екипа причина. "В съответната обстановка насочването на рейса настрана от дейната лента и удрянето му в мантинелата е довело до проникването и разрушаването на детайли от структурата, прилепяне на резервоара, компресиране на наличието му.

Това е съпроводено от щедро обсипване с искри подбудени от триенето, при което се е достигнала нужната температура и налягане, с цел да се възпламени горивото ", изясни следователят.

Сега следва обзор на мнението на проверяващия екип, който ще бъде осъществен от прокурорите. "Предстои да се ангажират за присъединяване потърпевшите, околните на починалите и оживелите пасажери. Нашето мнение, че липсва отговорно държание, което да е причинна връзка за този резултат ", разгласи Петров и предвижда, че евентуално производството ще бъде прекъснато.

Кристиян Георгиев

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР