Разследването на стрелбата в метрото на Ню Йорк се фокусира

...
Разследването на стрелбата в метрото на Ню Йорк се фокусира
Коментари Харесай

Стрелбата в Ню Йорк: Полицията издирва мъж, наел ван на компанията U-Haul

Разследването на стрелбата в метрото на Ню Йорк се концентрира върху мъж, наел ван на компанията U-Haul, съобщи Ройтерс.

Полицаи и федерални сътрудници не престават да търсят през днешния ден мъжа, който през вчерашния ден употребява димни бомби в метрото на Ню Йорк, стреля по пасажери и избяга.

Атаката бе осъществена в натоварените утринни часове на деня на станция на метрото в квартал " Сънсет парк " в Бруклин. 

Полицията заяви, че десетима души са били ранени непосредствено от нападателя, а 13 души са получили проблеми с дишането или са потърпевши в паниката, настанала при нападението и опита на пасажерите да се измъкнат от осъществявания с пушек вагон.

Според локалните управляващи упованията са всички ранени да оцелеят.

Обявена е награда от 50 хиляди $ за информация, която би била от изгода за залавянето на обвинения за офанзивата, за който се счита, че е работил самичък.

Разследването се концентрира върху ван на компанията U-Haul, открит часове след офанзивата, паркиран на улица в Бруклин. Властите са открили, че ванът е бил нает от човек на име Франк Джеймс, за който се счита, че е наел транспортното средство във Филаделфия.

Засега не се знае какъв е претекстът за нападението в метрото, само че проверяващи са се натъкнали на няколко изявления в обществените мрежи, свързани с човек на име Франк Джеймс, в които се приказва за бездомниците и за кмета на Ню Йорк, отбелязва Ройтерс.

Главният детектив Джеймс Есиг съобщи, че проверяващите не са сигурни дали 62-годишният Франк Джеймс е обвързван с офанзивата в метрото, отбелязва Асошиейтед прес. Проверяват се изявления на Джеймс в обществените мрежи поради които управляващите са засилили защитата на кмета на Ню Йорк Ерик Адамс.

Според представителя на полицията комисар Кийчант Сюъл изявленията са " тревожни ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР