Разследването на случая с руската фигуристка Камила Валиева, заподозряна в

...
Разследването на случая с руската фигуристка Камила Валиева, заподозряна в
Коментари Харесай

Случаят с допинг пробата на Валиева ще се проточи, обяви WADA

Разследването на случая с съветската фигуристка Камила Валиева, обвинена в нарушение на антидопинговите правила, може да отнеме повече време от плануваното, заяви генералният шеф на Световната антидопингова организация (WADA) Оливие Нигли за организация АП.

WADA чака Руската антидопингова организация (РУСАДА) да завърши следствието си по случая против Валиева до 8 август. Според Нигли, тази дата "не е непостижима, само че има процедурни аргументи, заради които от време на време е належащо повече време ".

В края на декември Валиева даде допинг тест, който беше изпратен в акредитирана от УАДА лаборатория в Стокхолм. През януари фигуристката взе участие на Европейското състезание в Талин, където завоюва купата. На 7 февруари, дружно с други съветски фигуристи, тя завоюва златния орден от Олимпийските игри в Пекин 2022 в отборната конкуренция. В същото време всички други резултати от допинг тестванията, взети от рускинята след 25 декември, са негативни.

На 8 февруари Стокхолмската лаборатория заяви, че в тестът на Валиева от 25 декември е открит неразрешеното вещество триметазидин, което попада в класификацията S4 на листата на УАДА (хормони и метаболитни модулатори). Използва се за попречване на сърдечно-съдови болести посредством нормализиране на енергийния метаболизъм на клетките. Лекарството не оказва въздействие върху резултатите на спортистите, само че използването му е неразрешена.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР