Разследването на Осемте джуджета“ трябва да продължи, така както и

...
Разследването на Осемте джуджета“ трябва да продължи, така както и
Коментари Харесай

Невена Зартова: Разследването на „Осемте джуджета“ трябва да продължи, така както и кръга около Нотариуса

„ Разследването на „ Осемте джуджета “ би трябвало да продължи, по този начин както и кръга към Нотариуса. Кръга на въздействие на „ Осемте джуджета “ на Петьо Петров-Еврото е не по-малък от този на Мартин Божанов-Нотариуса. “ Това сподели районният прокурор в оставка Невена Зартова.

„ В районна прокуратура се водеше дело против Пепи Еврото и му беше подигнато обвиняване предишното лято. Софийска градска прокуратура се произнесе по делото като го приключи.Чувала съм от сътрудници, че са снимани в заведението на Еврото. Аз не съм посещавала това заведение на втория етаж, тъй че мои фотоси няма.

„ Разследването на „ Осемте джуджета “ би трябвало да продължи “

Според Зартова, Мартин Божанов е контактувал със съдии и прокурори на всички равнища. Нотариуса е имал извънредно доста контакти в правосъдната система.

„ Основният претекст да подам оставка е напрежението, което се натрупа в Софийската районна прокуратура от предишното лято до момента. То се показва в съществуването на безкрайни инспекции – сложни за цялостната активност, които натоварват както работата на сътрудниците, по този начин и на администрацията. Предпочитам да се отдръпва, с цел да може сътрудниците да работят в по-спокойна среда “, добави тя.

Тя уточни, че при започване на седмицата управлението е разискало подаването на оставки и е взело решение за това.

Зартова изясни, че в Софийската районна прокуратура е имало заведени каузи против Мартин Божанов-Нотариуса, които след това за били прекъснати.

„ Тези каузи са 17 на брой, по-голямата част от тях са завършили доста от дълго време – в интервала от 1998 година – 2003-2005 година до 2017 година Приключили са с отвод и преустановяване в полза на Божанов. Има две относително по-нови каузи – от 2020 година и 2021 година И двете преписки са прекъснати, като претекстът за това е изтекла безспорна отминалост за наказателно гонене. Това значи, че от момента на подаване на жалбите досега на осъществяване на действието е изминал забележителен интервал от време “, добави Зартова.

Шефът на Софийската районна прокуратура Невена Зартова подаде оставка, напомня SafeNews.

Това се случва броени дни, откакто изпълняващият функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов, съпроводен от още 21 обвинители, влезе в Районната прокуратура и изиска оставката на ръководителя ѝ.Освен Зартова, оставка са подали и четирима нейни заместници, които се разграничават от нея.

Невена Зартова, която зае поста на 7 ноември 2019 година, била една от околните приятелки на Мартин Нотариуса и като такава се видяла принудена да подаде оставка.

Източник: bTV

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категория Крими & Темида.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР