Разследването на инцидента, при който загина 4-годишният син на министъра

...
Разследването на инцидента, при който загина 4-годишният син на министъра
Коментари Харесай

Делото за смъртта на сина на Московски се протака, пое го друга прокуратура

Разследването на случая, при който почина 4-годишният наследник на министъра на превоза Ивайло Московски, е трансферирано на друга прокуратура и към този момент осем месеца се протака.
 Намериха спокоен кей на Московски. Пращат го в Черноморската банка  Инцидентът, при който почина синът на Московски, станал отвън зоната за шейни на Бороспорт  4-годишният наследник на министър Ивайло Московски почина при случай в Боровец (обновена)
Това оповестява в. " Сега " като се базира на източници от националното разследване. Разследването било трансферирано чак на осмия месец, тъй като прокуратурата се сетила, че министрите в действителност би трябвало да се проверяват от Софийската градска прокуратура. Досега делото бе под надзора на Софийската окръжна прокуратура, защото детето почина в Боровец, който попада в региона ѝ.

Експертизите по следствието към този момент са подготвени, само че от прокуратурата отхвърлят да ги оповестят. 

Сега, откакто Московски към този момент не е министър, има възможност делото още веднъж да бъде трансферирано и по този начин да се забави още.

Възможните аргументи окръжната прокуратура след месеци наблюдаване да е пратила делото на градската са, че или търси метод да се отърве от него, или мнението на наблюдаващия прокурор там е, че би трябвало да бъде търсена отговорност от управлявалия злощастната шейна, разяснява " Сега ".

От самото начало прокуратурата се държи съмнително по случая. В началото даже не беше обявено по какъв начин е станала злополуката с мощната машина, ръководена от министъра.

По неофициална информация тя се е блъснала в дърво.

Прокуратурата мълча 5 дни, а по-късно разгласи, че делото за причиняване на гибел по несъобразителност е трансферирано за следствие в националното разследване.

След това обвинителите се застраховаха, че ще им би трябвало доста време, тъй като имало доста очевидци и се търсели хора със " характерни познания за разрешителния режим и разпоредбите за прилагане на моторни шейни ". Така осем месеца след случая обвинени за гибелта на детето няма.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР