Разследването на Ди Велт, за военната помощ, оказана от България

...
Разследването на Ди Велт, за военната помощ, оказана от България
Коментари Харесай

Политически реакции след публикацията на Ди Велт за военната помощ за Украйна

Разследването на " Ди Велт ", за военната помощ, оказана от България на Украйна, предизвика реакциите на политическите сили.

Даниел Митов - ПГ на ГЕРБ- Съюз на демократичните сили: " Ние ги призовавахме да си кажат, че изпращат оръжие за Украйна и да вземем решение за военна помощ. Големият проблем е за какво лъгаха - Нинова и Петков. Нинова още го твърди, пък Кирил Петков се хвали с това ".

Кирил Петков - съпредседател на " Продължаваме промяната ": " Директен експорт не е имало. Нашите сътрудници са купували и да - част от това оръжие е отивало там. Правителството не е изнасяло. България е изнасяла с частна компания не през страната гориво към Украйна. Казва заглавието, че България е избавила Украйна ".

Асен Василев - съпредседател на " Продължаваме промяната ": " Спазили сме решението на Народното събрание до писмен знак ".

Костадин Костадинов - ръководител на “Възраждане ”: " Тези доставки са минавали през компании медиатори в Румъния и Полша. Това е двуличие от тяхна страна. С подписа на Нинова са изнесени
оръжия за милиарди ".

Иван Ченчев - народен представител от ПГ на Българска социалистическа партия: " Това е несериозно. Няма един изнесен патрон, призна го и сегашният министър на стопанската система. Не знам какво е удостоверил Кирил Петков - министърът на стопанската система го каза- няма изнесен патрон ".

Христо Иванов - съпредседател на “Демократична България ”: Ние постоянно сме упорствали България да окаже помощ на Украйна и в границите на търговски покупко-продажби, за старите става дума и посредством заменяне. България трябваше да заеме почтена позиция и да съобщи, че поддържа Украйна. За да се скрие този факт, явно е трябвало да се мине през медиатори и това евентуално е довело до загуби.

Стефан Янев - “Български напредък ”: - Като става въпрос за бизнес, за производството на българската
оръжейна промишленост е обикновено да си осъществя продукцията там и тези пазари са по-бързо оборотни, оттам-нататък, в случай че търсите нюансите в политическите изявления, би трябвало да търсите изказващите се.

Подробности вижте във включването на Милена Кирова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР