Разследването категорично е установило, че намереният в Бургас разчленен труп

...
Разследването категорично е установило, че намереният в Бургас разчленен труп
Коментари Харесай

Задържаният бургаски бизнесмен е убил изчезналия 28-годишен мъж

Разследването изрично е открило, че откритият в Бургас разчленен мъртвец е на 28-годишния Юмер Мехмед, който беше в неопределеност от 4 август, и той е бил погубен от арестувания предприемач Станимир Рагевски, оповестиха на брифинг от бургаската прокуратура. Той беше задържан, откакто е открито, че за последно двамата са били дружно в бял мерцедес, след което телефонът на младия мъж е бил изключен.

" От доказателствата, събрани до този миг, е открито несъмнено, че Юмер Мехмед е погубен от Станимир Рагевски чрез огнестрелен изстрел. Това е било осъществено на 4 август, като в интервал от няколко дни обвиненият по делото е съумял да направи опит да укрие натрупа ", разгласи наблюдаващият делото прокурор Десислава Трифонова от Окръжна прокуратура-Бургас, представена от Българска телеграфна агенция.

Тя посочи, че останките са били открити нощес късно вечерта.

Първоначалното обвиняването против 55-годишния Рагевски - за похищение, към този момент е изменено в такова за ликвидиране.

" По настоящем можем да защитим тезата, опирайки се на наличните доказателствени източници, за осъществено съзнателно ликвидиране, наказуемо с отнемане от независимост от 10 до 20 години ", добави окръжният прокурор Георги Чинев.

" Няма доказателства, че различен човек е съдействал, помагал, подбуждал или склонявал Станимир Рагевски към убийството ", разясни Трифонова.

Продължава работата по случая, правят се голям брой дейности по следствието, не престават оперативно-издирвателни мероприятия, подчертаха от прокуратурата.

Знае се, че полицията проверява и изгубването през предишния октомври на 47-годишната брокерка от Бургас Теодора Бахлова, която е имала бизнес и другарски връзки със арестувания Рагевски. Има съмнения, че тя също е била убита.

Юмер Мехмед, който бил строителен служащ, e задържан за съпричастност към групата на Димитър Желязков-Очите и разследван за палежи, рекет и разпространяване на дрога. В последно време обаче той е работел за Рагевски, който се свърза с проведена незаконна конструкция. Затова се проверява версията, че точно Юмер е забъркан в изгубването и евентуалната гибел на дамата.

По информация на бургаския уебсайт " Флагман " през последните година-две Рагевски страдал от прогресиращо неврологично заболяване, обвързвано с недоразвитост на долните крака.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР