Разследването доведе до най-голямото конфискуване на криптовалута в Обединеното кралство,

...
Разследването доведе до най-голямото конфискуване на криптовалута в Обединеното кралство,
Коментари Харесай

Китайският работник, занимаващ се с храна за вкъщи, Джиан Уен е вкаран в затвора за пране на пари след изземване на биткойн за £3 млрд.

Разследването докара до най-голямото конфискуване на криптовалута в Обединеното кралство, когато повече от 61 000 биткойна бяха открити в цифрови портфейли.

криптовалутата струваше 1,4 милиарда английски лири по това време, само че цената й в този момент се е повишила до над 3 милиарда английски лири, до момента в който 23 308 биткойна, в този момент на стойност над 1 милиард английски лири, свързани със сондата, остават в обращение.

Твърди се, че биткойнът идват от капиталова машинация за £5 милиарда, осъществена в Китай сред 2014 година и 2017 година

Уен не е взел участие в измамата, само че се твърди, че е работил като „ подставено лице “, с цел да помогне да се прикрие източникът на парите, някои от които са били употребявани за закупуване на криптовалута и изнесени контрабандно от Китай на преносими компютри.

Изображение: Уен нае къща за £17 000 на месец в Хампстед. Снимка: CPS

Тя беше приета за отговорна по едно обвиняване за пране на пари, обвързвано със 150 биткойна, в този момент на стойност близо 8 милиона паунда, сред ок...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР