Разследването дали е оказван натиск върху главния секретар на МВР

...
Разследването дали е оказван натиск върху главния секретар на МВР
Коментари Харесай

Андрей Янкулов: Следствената тайна е удобно извинение, няма да видим резултат от разследването за натиск

Разследването дали е оказван напън върху основния секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев няма да създаде краен резултат съгласно правния специалист на Антикорупционния фонд Андрей Янкулов.

" На тази среща като са били пет индивида, а четирима ще кажат, че насила не е упражнявана. Какво ще откри госпожа Талева? " попита той в ефира на Nova.

Става дума за среща, разказана в сигнала на към този момент някогашния министър председател Николай Денков до Даниела Талева, която има пълномощия за следствие на основния прокурор. На нея съгласно сигнала са участвали и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов, административния началник на СГП прокурор Илияна Кирилова, нейния заместител Христо Кръстев и ръководителя на Комисията за противопоставяне на корупцията Антон Славчев. Преписката по сигнала към този момент е придвижена към ad hoc прокурора.

" Не чакам Талева да направи чудеса, тъй като една птичка пролет не прави, дано го кажем по този начин ", добави някогашният министър на правораздаването Антон Станков.

По-важното съгласно Янкулов е, че остава неизяснено кой е основателят на сходна среща и какъв е бил нейният предмет.

" Дали той (Живко Коцев) е бил основател, с цел да стане очевидец, или основатели за били те, с цел да го притискат? Независимо от това кой е основателят и какъв е предметът, тази среща е нелегитимна, " сподели той.

Според Янкулов още веднъж сме очевидци на изборно наказателно гонене, каквото е имало през годините.

" Следствената загадка е доста комфортно опрощение да даваме власт на ръководещия едно следствие. Тя не би трябвало да отпадне, само че би трябвало да има надзор кое, по кое време и по какъв начин да се споделя, " добавя Янкулов.

Той даде образец с това по какъв начин по определни наказателни производства не се споделя нищо, а по други се цитират записи от специфични разследващи средства.

" Въпросът на следствената загадка е и към медиите. Тя дава мощ на медийното правораздаване и влиза в прорез с правилото за невиновност, " сподели Антон Станков.

По думите му акциите от последните седмици сочат най-вероятно към целеустремен теч, а при такива течове не се търси отговорност.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР