Разследване по сигнала за нанесен побой и оказана принуда на

...
Разследване по сигнала за нанесен побой и оказана принуда на
Коментари Харесай

Задържаха 20-годишния мъж, набил и принудил малолетна да живее с него

Разследване по сигнала за нанесен побой и оказана насила на 14-годишно момиче в Златарица заведе Районната прокуратура във Велико Търново, съобщи сътрудник на " Фокус “ . От Апелативна прокуратура – Велико Търново прецизират, че дейностите са поверени на Районното ръководство в Елена. Раследването е за това, че на 5-ти август към 21:00 часа в Златарица, момиче на 14 години е било насила да живее на брачен начала с М.К. (на 20 години), като за това е използвана мощ – нанасяне на удари с ръце по тялото ѝ - закононарушение по чл.190, ал.1 от Наказателен кодекс.

По досъдебното произвеждане са осъществени дейности по следствието в изискванията на необходимост. Разпитани са очевидци. Назначена е съдебномедицинска експертиза на потърпевшата.

За период до 24 часа, на съображение ЗМВР, е арестуван М.К., който е неосъждан.

В хода на следствието е открито, че потърпевшото момиче със единодушието на родителите си е живеело на брачен начала с М.К. Девойката е полагала грижи за него, защото той имал здравословен проблем. Поради това тя се отказала от съжителството и се прибрала в дома на родителите си. За да я върне при себе си, мъжът отишъл в дома им на диалог, по време на който блъснал момичето.

След разбор на събраните доказателства следва привличането на М.К. към наказателна отговорност и установяване на мярка за неотклонение, съгласно здравословното положение на причинителя.

Разследването продължава под наблюдението на Районна прокуратура-Велико Търново, Териториално отделение-Горна Оряховица.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР