Разследване на Върховния съд на Испания е показало, че държавната

...
Разследване на Върховния съд на Испания е показало, че държавната
Коментари Харесай

Разследват държавна компания в Испания за оръжейните доставки за Саудитска Арабия

Разследване на Върховния съд на Испания е посочило, че държавната компания „ Дефекс “ е приемала подкупи и противозаконни комисионни за 11 контракта за доставка на военно съоръжение на Саудитска Арабия.

Общата стойност на средствата възлиза на 48 милиона евро.

Компанията е обект на инспекция за поддържане на „ последователен модел на незаконно държание " в продължение на повече от две десетилетия. Пояснява се, че осем от покупко-продажбите с Рияд са били за доставка на разнообразни типове муниции, а останалите три - за аварийни елементи за бойните танкове AMX-30 на саудитската войска.

Разследването против „ Дефекс “, 51% от която е държавна благосъстоятелност посредством холдинговото сдружение СЕПИ (останалите 49% се управлява от частни оръжейни компании), е стартирано през 2014 година, когато управляващите са разкрили информация за подозрителна продажба на полицейско съоръжение в Ангола.

От открити фактури излиза наяве, че спомагателните пари са били разпределени сред държавните чиновници в африканската страна, испанските реализатори и техните медиатори. По-натам следователите са разкрили нередности в продажбата на отбранително съоръжение за други страни, в това число за Саудитска Арабия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР