Разследване на ЦРУ е стигнало до заключението, че американските дипломати,

...
Разследване на ЦРУ е стигнало до заключението, че американските дипломати,
Коментари Харесай

ЦРУ: Хаванският синдром не е кампания на чужда сила

Разследване на Централно разузнавателно управление на САЩ е стигнало до заключението, че американските дипломати, страдащи от мистериозно главоболие и гадене поради по този начин наречения Хавански синдром, не са били обект на световна акция от страна на непозната мощ, предава Агенция Франс Прес.

NBC News, The New York Times и Politico се базират на голям брой чиновници, осведомени с разследващата оценка на Централно разузнавателно управление на САЩ по отношение на случаите, които се появиха за първи път измежду дипломатите през 2016 година в кубинската столица. Тогава американски и канадски чиновници се оплакват от мощно главоболие, гадене и допустимо увреждане на мозъка, откакто са чули високочестотни звуци.

Оттогава насам дипломатически чиновници и чиновници на разузнаването оповестяват за сходни прекарвания в разнообразни страни, измежду които Австралия, Австрия, Китай, Колумбия, Германия и Русия.

В отчетите се споделя, че Централно разузнавателно управление на САЩ не изключва непознато присъединяване в към две дузини случаи, които остават необяснени и които не престават да се проверяват.

В стотици други случаи на вероятни признаци организацията е разкрила правдоподобни различни пояснения ", обявиха източниците на NBC.

Някои американски чиновници твърдяха по-рано, че случаите може да са породени от съветски микровълнови офанзиви, само че учените показаха подозрения по отношение на теорията и обявиха, че няма едно заболяване или причина за записаните случаи.

В репортажите се споделя, че документът на Централно разузнавателно управление на САЩ оповестява за междинни резултати.
Съединени американски щати през 2018 година: " Хаванският синдром " е ориентирана сила
Още в средата на 2018 година управлението на Държавния департамент на Съединени американски щати подозира, че признаците на така наречен " Хавански синдром " могат да б...
Прочети повече
" Междинният отчет не е дефинитивно умозаключение на администрацията на Байдън или на цялата разследваща общественост ", заяви NBC, като се базира на американски чиновници.

Констатациите провокираха разочарованието на някои от заболелите. Част от тях обявиха, че оценката на Централно разузнавателно управление на САЩ " не може и не би трябвало да бъде последната дума по въпроса ", съгласно изказване, представено от " Таймс ".

Макар че стигнахме до някои значими междинни изводи, ние не сме завършили ", съобщи шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Дж. Бърнс, представен от " Таймс ".

" Ще продължим задачата по следствието на тези произшествия и ще осигурим достъп до грижи от международна класа на тези, които се нуждаят от тях. "  

Още от АМЕРИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР