Разследване на ООН показва, че 10 млн. севернокорейци са заплашени

...
Разследване на ООН показва, че 10 млн. севернокорейци са заплашени
Коментари Харесай

10 милиона севернокорейци са заплашени от глад, алармират от ООН

Разследване на Организация на обединените нации демонстрира, че 10 млн. севернокорейци са застрашени от апетит, оповестява немският вестник Die Frankfurter Allgemeine Zeitung, като отбелязва, че страната е изолирана поради нуклеарните и ракетните стратегии на Пхенян.
По данни на интернационалната организация, реколтата в страната не е задоволителна, с цел да стигне за изхранването на популацията.
" Ситуацията е доста сериозна ", съобщи представителят на Световната продоволствена стратегия Херве Верхозел на конференция в Женева, като добави, че ситуацията е сходно с това отпреди десетилетие, когато след суша, горещини и наводнения реколтата в Северна Корея бе извънредно слаба.
За доставяне на популацията липсват към 1.4 млн. тона храна. Много фамилии страдат от хронично недохранване и ситуацията им ще се утежни без помощ. В някои райони 43% от популацията е недохранено, затова едно от всеки пет деца изостава в развиването си, демонстрира изследването на място.
Разпределените от страната хранителни дажби са понижени от 380 до 300 грама дневно. Правителството в Пхенян разгласи, че ще има още намалявания на дажбите. Световната продоволствена стратегия приготвя помощи за 770 500 дами и деца в столицата Пхенян.
Запитан за какво интернационалната общественост би трябвало да заплаща за страна, която влага милиарди в ракетни и нуклеарни стратегии, Верхозел дава отговор: " Ние не се намесваме в политиката. Ако забележим хората в потребност, би трябвало да помогнем ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР