Разследване на главния прокурор на американския щат Мериленд е идентифицирало

...
Разследване на главния прокурор на американския щат Мериленд е идентифицирало
Коментари Харесай

Разследване в щата Мериленд е установило 158 католически свещеници сексуални насилници и 600 жертви

Разследване на основния прокурор на американския щат Мериленд е разпознало 158 римокатолически свещеници в епархията на град Балтимор, които са упрекнати в полово и физическо принуждение над повече от 600 жертви през миналите 80 години, е записано в документ, импортиран през вчерашния ден в съда, съобщи Асошиейтед прес.

Главният прокурор Брайън Фрош разгласи, че прокуратурата е изготвила отчет от 463 страници въз основа на следствието, почнало през 2019 година Той е внесъл искане в окръжния съд в Балтимор за обявяване на наличието на отчета. 

Не е ясно по кое време съдът ще вземе решение.

В настояването за разгласяване на отчета написа, че „ в продължение на десетилетия оживели са съобщавали за полово принуждение, осъществявано от католически свещеници, и от десетилетия църквата прикриваше издевателствата вместо да потърси отговорност от насилниците и да отбрани паството си. Епархията на Балтимор не беше изключение “.

Докладът, озаглавен „ Злоупотреби на духовенството в Мериленд “ разпознава 115 свещеници, които са били правосъдно преследвани за полово принуждение и/или са били обществено посочени от епархията като „ правдиво упрекнати “ в полово принуждение. Докладът включва също имената на други 43 свещеници, упрекнати в полово принуждение, само че неидентифицирани обществено от архиепископията.

Във импортираното искане на прокурор Фрош се споделя, че отчетът обобщава половото и физическото принуждение, осъществени от 158 свещеници и това по какъв начин е реагирала архиепископията.

Дейвид Лоренз  - водач на Мрежата на оживелите, насилвани от свещеници в Мериленд, сподели, че новината за отчета и броя на жертвите е в действителност ужасяваща.

За следващ път църквата е излъгала за броя на свещениците насилници, сподели Лоренз в изказване. Много енории бяха като сметища за хищници, някои приютяваха до десетина от тях. Ясно е, че никой не е бил в сигурност. За страдание, това не е по-различно от който и да е епархийски или всемирски отчет в страната.

Насилвани са били и момчета, и девойки, съгласно импортираното от прокурора искане, а възрастта на жертвите е била от предучилищна до младежка. Посочва се, че в една от епархиите е имало 11 свещеници насилници за интервал от 40 години. Освен това половото принуждение било толкоз публикувано, че се случвало жертви да се оплакват от него на духовници, които също са негови причинители.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР