Разследване е установило, че Renault SA е манипулирало двигателите на

...
Разследване е установило, че Renault SA е манипулирало двигателите на
Коментари Харесай

Renault се провалило при тестовете за емисиите

Разследване е открило, че Renault SA е манипулирало моторите на колите си, с цел да омаловажи излъчванията на азотен диоксид, с което е направила системите за попречване на замърсяване в градовете неефективни, написа "Монд ".
Според информацията, прегледана от френския вестник, Висшият институт по коли и превоз е провел проби, които демонстрират "наличието на трансформация на устройства за пречистване, която разрешава адаптиране с процеса на хомологация (процеса на сертифициране) по метод, друг от действителните условия, при които се употребява ". Пояснява се, че модификациите стопират работата на прочистващите системи, когато колите се движат със скорост под 50 километра в час и при температурни промени.
Освен Renault, Audi AG, BMW AG, Daimler AG и Volkswagen AG са разследвани за измами при тестванията за замърсяване на въздуха с понижаване на излъчванията на азотен диоксид при изпитателни условия. Европейската комисия приготвя санкция за автомобилните производители, в случай че не разработят или отсрочат технология за понижаване на излъчванията от колите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР