Разследван по донос за корупция областен управител на Хасково Минко

...
Разследван по донос за корупция областен управител на Хасково Минко
Коментари Харесай

Проверяван за корупция става съветник на министър

Разследван по донос за корупция регионален шеф на Хасково Минко Ангелов се причисли към екипа на министъра на стопанската система Никола Стоянов. От сряда той е назначен за консултант в Министерството на стопанската система, се споделя в известие на ведомството. В него не е посочено в коя област Минко Ангелов ще поучава министъра.
Малко по-рано денем стана ясно, че Министерският съвет освобождава Ангелов от поста на регионален шеф на Хасково и за краткотрайно изпълняващ длъжността е назначен заместникът му Мартин Узунов.
Минко Ангелов е на поста от през август 2022 година Той е заемал управителни длъжности в регионалната и общинската администрации, като е бил заместник-кмет с сектор " Европейски и национални планове и стратегии ".
Според известие на регионалната администрация в Хасково Ангелов е решил да одобри предизвикването и да се причисли към екипа на министъра на стопанската система по отношение на битката с повишението на цените на стоките и битовото ползване. Той щял да способства със своя опит  за преодоляването на инфлацията.
Около името на новия консултант обаче още от предходната година назря скандал. В края на ноември 2022 година Минко Ангелов подаде оставката си и излезе в отпуск поради следствие по сигнал за корупция и покровителстване на канал за контрабанда на парфюми от Турция. Тогава той написа във фейсбук, че е " морално и почетено " да подава оставката си, до момента в който не приключат инспекциите, формирани против него.
По време на парламентарен надзор тогава служебният министър председател беше запитан от националната представителка от " Българска социалистическа партия за България " Смиляна Нитова какви дейности ще предприеме държавното управление след оповестената информация. Донев увери от трибуната, че при съществуването на минимум подозрение във връзка с дейностите на регионалния шеф на Хасково, той ще бъде освободен. По-късно същия месец Нитова се оплака, че е получила заплашителни текстови известия, които завършвали с " ще ви оказа помощ на последващи избори да нямате народен представител от еди-кой си МИР ".
През януари тази година Ангелов се върна на поста си и разгласи, че инспекциите са завършили и са го оневинили. Малко по-късно от Главната прокуратура изясниха, че това не е правилно и не престават работа по две преписки.
Само преди дни вътрешният министър Иван Демерджиев заяви, че против Ангелов тече и още една инспекция. От регионалната администрация изпратиха мнение, че евентуално тя е поради отхвърли на Ангелов да изземе парцели обществена държавна благосъстоятелност на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ". Причината за отхвърли му била решение на съда, с което се стопира насилственото осъществяване на заповедта за изземане.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР