Разследва се опит за контрабанда на голямо количество прекурсор псевдоефедрин

...
Разследва се опит за контрабанда на голямо количество прекурсор псевдоефедрин
Коментари Харесай

Русенски митничари пресякоха контрабанда на голямо количество прекурсор псевдоефедрин

Разследва се опит за контрабанда на огромно количество прекурсор псевдоефедрин през Дунав мост 2

Под наблюдението на Окръжна прокуратура – Видин се води следствие по досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 242, алинея 3 от Наказателен кодекс.

На 11.04.2022 година в региона на граничния пункт при Дунав мост 2 e бил спрян излизащ от страната микробус, м. „ Мерцедес “, пътуващ от България за Чехия. Водачът на транспортното средство – български жител, дал транспортни документи за транспорт на лекарствени артикули с общо тегло към 250 кг.

При осъществена щателна митническа инспекция инспектори от отдел „ Борба с наркотрафика “ в Търговско дружество Митница Русе са открили огромно количество кутии таблетки, с надписи на испански език, представляващи противовирусен препарат. Една от посочените му основи съставки е псевдоефедрин. Това вещество е прекурсор, който може да бъде употребен за производството на синтетични опиати, заради което попада под засилен надзор. Псевдоефедрин е включен в лист от Приложение I на Регламент 273/2004 на ЕП и на Съвета по отношение на прекурсорите на наркотичните субстанции.

След преброяването на медикаментите са арестувани 3024 кутии с по 20 таблетки, като общото им количество е 60 480 таблетки.

Разследването продължава.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР