Разширяват списъкаДо 5% повишение на ценатаРумъния разширява списъка на основни

...
Разширяват списъкаДо 5% повишение на ценатаРумъния разширява списъка на основни
Коментари Харесай

Румъния удължава тавана на надценките на храни

Разширяват листата
До 5% покачване на цената

Румъния уголемява листата на съществени храни с таван на комерсиалната надценка и удължава мярката в отбрана на потребителите с три месеца, съобщи организация Аджерпрес, като се базира на премиера Марчел Чолаку.

“Удължаваме ограничаването на комерсиалната надценка за съществени хранителни артикули с още три месеца и разширяваме тази мярка ”, разгласи министър председателят Чолаку. “Спряхме несъразмерното повишаване на цените на храните, а за доста артикули от листата се следи значително понижение на цената в магазините. Затова имаме всички учредения да продължим тази мярка ”, съобщи Марчел Чолаку, представен и от Българска телеграфна агенция.

Премиерът заяви, че ще бъде въведено ограничаване от най-много 5% комерсиална надценка за олио, захар, брашно, царевично брашно, свинско, пилешко и говеждо месо, които са импортирани неопаковани и които не са модифицирани в Румъния.

“Това държавно управление не може да поддържа спекулативната процедура на някои да внасят на ниска цена и да продават скъпо, възползвайки се от обстоятелството, че този артикул е нужен в всекидневието на всяко семейство ”, разяснява министър председателят.

Списъкът на хранителни артикули с таван на комерсиалната надценка се уголемява с ориз с кръгли зърна и грамаж сред 0,5-1,5 кг, козунак, доматено пюре, сметана 12% масленост, маргарин, квас, круши, чесън, кайма.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР