Разширяването на обема на българските плодове и зеленчуци в магазините

...
Разширяването на обема на българските плодове и зеленчуци в магазините
Коментари Харесай

Kaufland отчита близо 2 млрд. лв. дълготрайни инвестиции за 18 години на българския пазар

Разширяването на размера на българските плодове и зеленчуци в магазините на веригата е приоритет за компанията през последните години. През 2019 година компанията започва своите неповторими Договори за авансово изкупуване на продукцията на български земеделци. До края на 2024 година веригата възнамерява да изкупи български плодове и зеленчуци на стойност над 85 млн. лв.. С тях общата стойност на изкупената родна продукция от 2019 година насам ще доближи 394 млн. лв..

„ Подкрепата за българските производители на плодове и зеленчуци е част от уговорката, който имаме като водачи на пазара. Плановете ни за 2024 година включват още по-голямо разширение на каузи на българската продукция във веригата, както и въвеждане на редица ограничения за повишение на партньорствата в бранша, в това число и да се усили броят на плодовете и зеленчуците под личната ни марка „ Брей! “, разяснява още Иван Чернев.

Над 1 млн. лева е годишната инвестиция в качество, което компанията осъществя у нас. Над 12 000 са инспекциите, които компанията прави на разнообразни звена по веригата на доставките. И все още Kaufland България е единственият ритейлър, който подсигурява качеството си с интернационалните документи. Във всеки един от магазините на веригата се подсигурява „ 5-звездно извършване на покупки “, обезпечено със документи от най-престижните институти, сред които TUV Nord, TUV Austria, QUADRAL, BEST BUY AWARD. За 6-та поредна година компанията е и притежател на документа TOP EMPLOYER за отлични работодателски практики.

Целия доклад на компанията може да намерите.

За Kaufland България

Kaufland България е водач в бранша на търговията с годишен оборот над 2 милиарда лева и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 7500 чиновници. През 2023 година компанията разполага с 65 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 година в България до през днешния ден Kaufland се стреми да подтиква националната и районна стопанска система и инфраструктурата по места, като приносът й към стопанската система е 1.63 милиарда лева Компанията непрестанно развива своята политика за стабилно развиване и под мотото „ Действията носят смяната “ се ангажира с разнообразни обществени и екологични действия – от потреблението на енергийно ефикасни технологии и проектирането на нови здания с мисъл за природата, през поддръжката на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Сподели:

Още от Разкрития

 Българска социалистическа партия за патриарх Неофит: Надяваме се на протекция от горната страна и да дава разсъдък на политиците! (ВИДЕО)
Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР